Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
4°C

O sibiancă realizează ornamente cu licheni: „Ai o mică parte din natură în casă”

O sibiancă realizează ornamente cu licheni: „Ai o mică parte din natură în casă”

O sibiancă și-a transformat hobby-ul în afacere. Pasionată de mică de obiectele hand-made, odată cu trecerea timpului a învățat să realizeze aranjamente și tablouri, folosindu-se de elemente din natură. Astfel, fiecare client va avea un colțișor de natură, frumos amenajat, în propria casă. 

Raluca Dan are 36 de ani și a studiat Științe Economice, iar opt ani a lucrat în domeniul turism- transporturi, însă în tot acest timp lucrul care îi aducea o mai mare satisfacție era cel pe care îl făcea în timpul liber – „decorațiunile care necesită timp și multă migală”. Pasiunea pentru licheni a apărut de fapt dintr-o curiozitate.

„De mică mi-a plăcut hand-made-ul. Vin în întâmpinarea dorințelor clienților mei cu aranjamente unicat, astfel că nu realizez niciodată două lucrări la fel. Pasiunea pentru licheni a venit o dată cu achiziționarea primei cutii cu licheni stabilizați care mi-a satisfăcut curiozitatea despre ei: ce sunt lichenii, cum se culeg, procesul de stabilizare și modalitatea de a îi menține pufoși și viu colorați pentru 10-15 ani”, spune Raluca.

Lichenii sunt și foarte practici, explică sibianca. Nu au nevoie de o atenție deosebită, iar efectul lor asupra aerului din casă este unul benefic.

„În crearea aranjamentelor și tablourilor cu licheni stabilizați mă folosesc și de elemente din natură cum ar fi scoarță de copac, pietre decorative, crenguțe. Lichenii îmi dau o stare de bine, mă fac să zâmbesc de câte ori îmi arunc privirea pe un aranjament, fiind organisme vii, practic ai o mică parte din natură în casă sau biroul tău printr-un aranjament sau tablou cu licheni. Au și numeroase avantaje - reglează umiditatea din încăpere, purifică aerul, oferă un aspect plăcut încăperii și nu necesită udare sau alte îngrijiri speciale. 

1000 de euro pentru afacerea visurilor ei

Raluca a investit aproximativ 1000 de euro pentru materialele consumabile, materia primă de care are nevoie și, desigur, în procesul birocratic. Spune că se bucură de o colaborare foarte bună cu furnizorii, ceea ce îi permite să se concentreze pe creațiile ei. 

„Am reușit să-mi transform pasiunea într-o mică afacere cu o investiție de 1000 de euro. Am o colaborare bună cu furnizorii de licheni, cu furnizorii de blank-uri și rame și încerc să vin mereu cu ceva nou, unic, în stilul meu”, povestește ea.

Printre lucrările cele mai apreciate de clienții Ralucăi se regăsesc: Copacul Vieții, realizat pe suport de lemn, copăceii în ghivece, vazele cu licheni și tablourile cu diferite tematici.

Totodată, majoritatea vazelor pe care le folosește în creații sunt decorate tot de ea, cu iută și pânză de sac, vopsite și pictate.

Puteți să vedeți mai multe fotografii cu obiectele din licheni și să o contactați pe Raluca accesând pagina de Facebook a afacerii – Raluk’s Gift Boutique

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus