Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Muzeul Brukenthal este închis astăzi. Bună ocazie pentru Sophie Katharina von Brukenthal să se vaccineze

Muzeul Brukenthal este închis astăzi. Bună ocazie pentru Sophie Katharina von Brukenthal să se vaccineze

Muzeul Național Brukenthal a anunțat astăzi că este închis, cu ocazia zilei Unirii Principatelor, însă a ales pentru asta o imagine în care o arată pe soția baronului Samuel von Brukenthal, Sophie Katharina, vaccinându-se. ”De sezon! Duminică plăcută! by the way ... astăzi 24 ianuarie 2021 Muzeul Național Brukenthal este închis cu ocazia zilei Unirii Principatelor”, scrie pe pagina de Facebook a instituției.

Sophiei von Brukenthal a trăit în perioada 1725-1782 și a fost soția baronului Samuel von Brukenthal, Guvernator al Transilvaniei, de când acesta a împlinit 24 de ani. Ea era fiica primarului Sibiului, având o avere substanțială. De altfel, locul în care acum funcționează Muzeul Brukenthal a aparținut familiei Klockner, părinții Sophiei von Brukenthal.  

Ilustrația are a însoțit acest mesaj al muzeului a fost realizată după un tablou al baronesei, datând din anul 1790, lucrare care se află în colecțiile Muzeului Brukenthal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1958

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus