66 de terenuri cu o suprafață totală de peste 4.700 de mp urmează să fie expropriate pentru a face loc lărgirii la trei benzi a drumului județean care trece prin cartierul Arhitecților. Sumele oferite drept despăgubiri sunt de 116 lei/mp pentru terenurile arabile și, respectiv, 200 de lei/mp pentru terenurile cu destinația curți-construcții sau drum.
Deoarece culoarul existent nu era suficient pentru lărgirea DJ106C (pe o porțiune de aproximativ trei km) la trei benzi de circulație, trotuare și pistă de biciclete, Consiliul Județean Sibiu a demarat procedurile de identificare a terenurilor necesar a fi expropriate. Cele 66 de terenuri aflate pe culoarul de expropriere sunt deținute atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice sau de administrația orașului Cisnădie. Între un metru pătrat și 508 mp sunt suprafețele care urmează să fie expropriate din fiecare lot identificat pe traseul necesar viitorului drum lărgit.
Sumele oferite drept despăgubire de CJ Sibiu au fost stabilite în urma unei expertize imobiliare finalizată în decembrie 2020 și se împart în două categorii: câte 116 lei pentru fiecare mp de teren încadrat la categoria arabil-fânaț, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare mp de teren încadrat la categoria curți-construcții. Toate terenurile care urmează a fi expropriate se află în intravilanul orașului Cisnădie.
Suma totală propusă drept despăgubire este de 647.816 lei, 58.928 de lei fiind cea mai mare sumă alocată exproprierilor realizate dintr-un singur lot de teren. ”Sumele se virează de către Consiliul Județean Sibiu, în termen de cel mult 30 zile, într-un cont bancar deschis pe numele Județului Sibiu la dispoziția proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes județean, în vederea efectuării plății despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condițiile legii”, se arată în proiectul de hotărâre pentru declanșarea procedurii de expropriere. Proprietarii terenurilor nu vor mai putea opri procedura, dar se vor putea adresa instanțelor, în termen de trei ani, pentru a cere – eventual – sume mai mari oferite drept despăgubire.
Modernizarea DJ106C, pe tronsonul de aproximativ trei km cuprins între râul Seviș și limita administrativă a municipiului Sibiu, a fost încredințată societății Strabag SRL. Termenul de finalizare a lucrărilor (care, până acum, au vizat doar zona podului peste Seviș, extins la patru benzi de circulație) a fost prelungit până în luna septembrie a acestui an.
Descarcă de aici Lista terenurilor afectate de exproprieri a, proprietarilor acestora, a suprafețelor și sumelor propuse
Tag-uri: arhitectilor , judetean , drum , lărgire , exproprieri
Vizualizari: 6894
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Victor
Acum 10 ore
Lumea lui Andrei
Acum 13 ore
Gabriel
Acum 14 ore
Marcian Radu
Acum 15 ore
Prenume