Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

O fetiță de opt luni, grav bolnavă, a fost operată la Sibiu

O fetiță de opt luni, grav bolnavă, a fost operată la Sibiu

Roxana, o fetiță în vârstă de doar opt luni, diagnosticată cu defect septal ventricular și stenoră de arteră pulmonară, a fost operată săptămâna trecută, la Sibiu. Micuța se afla pe mai multe liste de așteptare, atât în România cât și în Germania, însă pandemia de COVID-19 nu i-ar fi permis să fie operată la timp. Fundația Polisano a inclus-o pe Roxana în proiectul „Inimi sănătoase pentru Copii”, iar medicii i-au salvat viața.

Medicii şi părinţii Roxanei au sperat ca malformaţia ei să nu necesite operaţie şi să se corecteze de la sine. Din păcate nu a fost cazul. Fetița nu mai luase în greutate de patru luni, având doar șase kilograme, la vârsta de opt luni, iar gaura din inimă îi ajunsese de la 2.5 mm la naştere la 12 mm la 6 luni. Situația se agrava cu fiecare zi care trecea fără ca micuța să fie operată. 

Din fericire, salvarea a venit de la echipa medicală din Sibiu (condusă de dr. Anca Mandache, cu ajutorul dr. Lazar Ovidiu din Bucureşti) care a operat-o cu succes pe Roxana la mijlocul lunii ianuarie. „După 10 zile de spitalizare, Roxana şi mama ei au părăsit spitalul cu zâmbetul pe buze şi se pregătesc în sfârşit pentru o viaţă normală. Mihaela este recunoscătoare tuturor celor care contribuie la repararea inimilor copiilor. Pe această cale, dorim să le mulţumim donatorilor lunii ianuarie: Parohia Ortodoxă Villafranca (Verona, Italia), prin dr. Florin Puflea, Adriana și Bogdan Fieraru”, spun reprezentanții Fundației Polisano.

Operatia a costat 3500 euro. Fundația a ajutat cu 1500 de euro, iar pentru restul sumei, familia a făcut un împrumut.

Roxana a fost externată vineri și se află într-o stare bună.

Sursa: Facebook/Fundația Polisano

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus