Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Sibian vaccinat la 97 de ani. „Este un luptător”

Sibian vaccinat la 97 de ani. „Este un luptător”

Centrul de vaccinare de la Redal Expo a înregistrat astăzi, 26 ianuarie, vaccinarea împotriva virusului SARS CoV-2 a celei mai vârtnice persoane care a decis să se imunizeze. Este vorba despre Constantin Popescu, un bărbat în vârstă de 97 de ani. Acesta a venit la centrul de vaccinare însoțit de fiu său, Tiberiu Popescu. A venit îmbrăcat frumos, chiar dacă avea papuci de casă și a spus vesel că el dorește să mai treacă pe la centru și peste zece ani.

Vizita reporterilor Turnul Sfatului la Redal Expo a coincis cu venirea la centrul de vaccinare a celei mai vârtnice persoane care a decis să se imunizeze la acest centru. Constantin Popescu s-a născut la 1 februarie 1924. Peste câteva zile va împlini 97 de ani. Fiul care l-a însoțit la vaccinare spune că decizia de a se vaccina i-a aparținut tatălui său, dar că a fost o recomandare și a medicilor care se ocupă de el.

„Tata a decis să se vaccineze de teama acestui virus, dar și medicii care i-au recomandat vaccinarea au avut un aport în decizia lui. Are 97 de ani și încă se ține bine”, spune Tiberiu Popescu.

Acesta povestește că tatăl lui a suferit anul trecut o operație de creier. I-a fost îndepărtat un hematom după ce a căzut în curte. Cu toate acestea recuperarea lui este bună.

Constantin Popescu este tată a trei copii și bunicul a patru nepoți. Cel de-al cincilea este pe drum. Spune că cea mai mare dorință a sa este de a trăi atât cât să-și poată cunoaște și un strănepot.  

„Mereu supune că de asta mai trăiește, să-și vadă și un strănepot”, spune fiul său, Tiberiu Popescu.

Constantin Popescu s-a născut în Perișani, județul Vâlcea. A avut o viață activă și un organism sănătos. A trecut prin cel de-al Doilea Război Mondial și a fost câteva luni pe front. De meserie este învățător și câțiva ani de zile a fost director de școală la Rusciori.

„A învățat copiii să cânte la vioară, la tot felul de instrumente. Tata a cântat în ansamblul armatei de la Cercul Militar din Sibiu. Este o persoană cu foarte multă inițiativă și este un luptător. Toată viața lui a muncit, a făcut și munca câmpului și grădinărit. Îi plac roșiile. Și acum îi place să pună răsaduri și să le planteze. Sper să poată face asta și în această primăvară”, spune fiul său.

Povestea bătrânului care s-a vaccinat astăzi la centrul de vaccinare de la Redal Expo este cu atât mai frumoasă cu cât acesta locuiește alături de sotia sa, Ana care anul acesta va împlini 90 de ani. Împreună au aproape 70 de ani de căsnicie. Și ea s-a vaccinat tot astăzi.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus