Miercuri,
12.05.2021
Parțial Noros
Acum
20°C

Astrid Fodor: regulamentul de salubrizare nu este gata din cauza Covid-ului de la ADI Eco

Astrid Fodor: regulamentul de salubrizare nu este gata din cauza Covid-ului de la ADI Eco

Noua propunere de regulament pentru instituirea și administrarea taxei de salubrizare în municipiul Sibiu așteaptă după două răspunsuri de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco Sibiu. A cărei conducere, a arătat primarul Sibiului, Astrid Fodor, nu a putut răspunde deocamdată din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19.

”Prezentarea noului regulament în fața consilierilor se va face după ce vom avea răspunsul de la ADI Eco. Noi am pus două întrebări punctuale, pentru a nu avea din nou surprize că ceva nu este în regulă. Nu pot avansa o dată, depinde când primim răspunsul. Problema e că la ADI Eco am înțeles că întreaga conducere încă este bolnavă de Covid, dar de luni se întoarce directoarea și sper că luni vom primi și un răspuns”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în cursul ședinței Consiliului local care a avut loc joi după-amiaza.

Lămuririle pe care Primăria Sibiu le așteaptă de la ADI Eco țin de încadrarea tarifelor propuse în ”nivelul maximal din planul tarifar actualizat” și de o serie de prevederi privind implementarea principiului ”Plătește pentru cât arunci”.

Răspunsul a fost dat de Astrid Fodor la o intervenție a consilierului local Diana Mureșan (USR PLUS), care a făcut referire și la variantele pe care Primăria Sibiu a anunțat, în urmă cu o zi, că le are în vedere. Variante pe care Diana Mureșan le-a solicitat a fi comunicate și consilierilor locali, înainte de a fi luată o decizie. ”O să vi le trimitem, dar acestea sunt materiale de lucru, cu propuneri care s-au făcut. Inclusiv propunerea dumneavoastră a fost inclusă, cu 14 lei de persoană, sunt propunerile PNL, ale unor reprezentanți ai asociațiilor de proprietari, cele care au fost considerate viabile. De acolo am ales două variante. Dacă ni se va confirma de către ADI Eco, varianta pe care o va promova serviciul de salubritate este cea care corespunde și principiului «Plătește pentru cât arunci», dar care asigură și o taxă mai mică pentru imobilele cu una sau două persoane și care, la rândul lor, generează cele mai mici probleme financiare”.

Astrid Fodor a amintit că noul regulament va include și măsuri pentru a crește nivelul de colectare a taxelor de salubrizare.

Vizualizari: 2078

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ion Iolanescu

Acum 3 luni

"Astrid Fodor a amintit că noul regulament va include și măsuri pentru a crește nivelul de colectare a taxelor de salubrizare." Sunt curios care sunt masurile, ca degeaba vorbim doar despre costul salubrizarii daca nu se implementeaza si actiuni, actiuni care trebuiau implementate incepand de acum 4 ani.
Raspunde

Hermann Oberth

Acum 3 luni

pentru cine nu-i era clar cum gandeste tanti fodor vizavi de sibienii pe care vrea sa-i jupoaie: "încadrarea tarifelor propuse în nivelul maximal din planul tarifar actualizat” Adica verificam sa fim siguri ca nu depasim legal baremul maxim. Daca legile i-ar permite sa ne bage mainile in buzunar mai mult, ar face-o fara cea mai mica ezitare. Pesedistii erau mici copii pe langa f...... astia.
Raspunde

Sibian Nesasificat

Acum 3 luni

Este mai mult decat elocvent faptul ca orasul sta impietrit, de ceva ani buni, in incompetenta si nesimtire. Mai mult decat atat, din multe puncte de vedere, decaderea sa este evidenta. Sper ca in clipa de pe urma, docilitatea si obedienta sibienilor sa fie infrante de dorinta de dezvoltare reala si de capacitatea de a ne vedea conducatorii locali exact asa cum sunt. Niste nulitati arogante.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus