Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Ștefănuță: România va avea suficiente doze de vaccin

Ștefănuță: România va avea suficiente doze de vaccin

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță a vorbit în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 29 ianuarie, despre eforturile făcute la nivel european în achiziționarea vaccinurilor împotriva virului SARS CoV-2. De asemenea, acesta asigură că România va avea suficiente doze de vaccin.

„În ultimele luni ne-am ocupat strict de pandemie. Efortul acesta de pre-achiziție a vaccinului nu a început de ieri, ci a început, deja, din iunie 2020 și grație investiției europene inițiale, adică acei bani jos dați companiilor care dezvoltă avem astăzi vaccin. Avem astăzi vaccin și pentru că România este în Uniunea Europeană. Este suficient să ne uităm în jurul nostru și să aflăm că în alte țări din afara Uniunii Europene aproape nicio doză de vaccin nu a putut fi distribuită. Suntem privilegiați. Vreau să transmit acest mesaj: știu că nu este o campanie de vaccinare perfectă, știu că ne-am fi dorit mult mai mult, știu că și așteptările erau mult mai mari în 27 decembrie atunci când a pornit campania, însă, totuși, mesajul meu este că avem suficiente doze, vor fi suficiente doze livrate”, a spus Ștefănuță.

Europarlamentarul a menționat că se bazează pe contractele semnate de Comisia Europeană care au dus la producerea mai multor vaccinuri. „Banii aceea au fost folosiți și în cercetare, dezvoltare. Dacă nu existau, nu exista astăzi vaccinul. Astăzi, la ora 17.00 se va autoriza și al treilea vaccin produs de AstraZeneca și pe măsura timpului sunt convins că vom avea tot mai multe variante și tot mai bune. Auzim și de la Novavax o variantă care vine într-o singură doză și care este bună. De ce spun că în ciuda greutăților de producție pe care le invocă unele companii noi vom avea dozele de vaccin? Pentru că este un interes public la mijloc și fiind un interes public la mijloc este aproape același nivel de alertă ca în privința apărării de exemplu”, a declarat Nicu Ștefănuță.

Acesta a mai spus că Uniunea Europeană se va asigura prin diverse metode că vaccinurile vor fi livrate de companii.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus