Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

„Cea mai frumoasă zi” - Actrița Ofelia Popii debutează ca regizor

„Cea mai frumoasă zi” - Actrița Ofelia Popii debutează ca regizor

În această lună, Teatrul Național Radu Stanca aduce două producții pe scena digitală. Este vorba despre premiera filmului „Cea mai frumoasă zi” în regia Ofelia Popii și versiunea online a  spectacolului „Sunt o babă comunistă”, în regia Marianei Mihu Plier. 

Filmul „Cea mai frumoasă zi” marchează primul proiect regizoral al Ofeliei Popii pentru Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Producția ce are la bază textul aclamatului dramaturg Sławomir Mrożek urmărește prietenia spontană a două personaje confruntate cu marea dilemă a vieții lor: merită să trăiești sau nu? O experiență cinematografică de neratat pentru pasionații de întorsături de situație și de momentele de poezie cotidiană prin care vedem dincolo de monotonia lumii în care trăim. Din distribuția filmului „Cea mai frumoasă zi” fac parte actorii Adrian Matioc și Ciprian Scurtea, se arată într-un comunicat de presă transmis de Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu.

De asemenea, spectacolul „Sunt o babă comunistă”, semnat de Mariana Mihu-Plier, cu Dana Taloș, ilustrează povestea unei femei ce radiografiază tranziția dinspre comunism între aparenta democrație a prezentului. Nostalgică și autoironică, confesiunea protagonistei din această adaptare pentru scenă a romanului omonim semnat de Dan Lungu este alegerea perfectă pentru cei care vor să rememoreze sau să descopere ritualurile și realitățile tragicomice ale „epocii de aur”.

Totodată, abonații Scenei Digitale vor avea posibilitatea de a urmări gratuit spectacolul „Idiotul” – un spectacol marcant semnat de regizorul care a revoluționat prin ingeniozitatea și stilistica sa percutantă scena teatrală a ultimelor decenii, Andriy Zholdak.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Liliana Lili

Acum 3 ani

Adino, ar trebui ca la scoala sa fi stat mai mult cu DEXul in mana. Ca daca esti abonat inseamna ca ai platit, asadar numai gratis nu vizionezi. E ca si cand ti-ai face abonament la Netflix, dar tu spui ca te uiti gratis la filme. E de rasul lumii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus