Joi,
22.04.2021
Ploi Scurte
Acum
2°C

Prefectul de Sibiu rămâne la PNL. Subprefecții: PNL și USR PLUS

Prefectul de Sibiu rămâne la PNL. Subprefecții: PNL și USR PLUS

Liberalii vor propune în continuare prefectul de Sibiu, susțin surse politice care au participat la negocierile ”în trei” pentru împărțirea funcțiilor de conducere din cadrul prefecturilor. Pentru PNL, Sibiul a fost prima opțiune atunci când  partidele au început să-și aleagă județele și astfel a câștigat desemnarea prefectului de aici, deoarece a avut prima opțiune, dat fiind faptul că dintre cele trei partide din coaliția de guvernare a obținut cel mai mare scor la alegerile parlamentare de anul trecut.

Cei doi subprefecți vor fi desemnați de USR PLUS și de PNL. UDMR nu va avea nicio funcție în conducerea Instituției Prefectului Sibiu, au anunțat sursele noastre.

Cel mai probabil, liberalii vor continua să-l susțină pe actualul prefect Mircea Crețu. Alianța USR PLUS Sibiu va desemna o persoană care să ocupe funcția de subprefect. În situația în care această alianță ar fi câștigat dreptul de a numi prefectul acesta ar fi fost ales dintre mai multe nume, însă cea mai probabilă variantă ar fi fost avocatul Marius Vulcan. El a candidat din partea USR PLUS Sibiu pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie și este avocat în Baroul Sibiu de aproape 20 de ani. Este absolvent de Științe Juridice, specializat în drept comercial și drept administrativ, la Facultatea de Drept „Simion Barnuțiu” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

În această, situație, USR PLUS va stabili în următoarea perioadă numele pe care alianța îl va propune. ”Vom începe discuțiile interne în perioada următoare, să vedem cine își doreste și cine ar fi cel mai potrivit și din punct de vedere al competențelor pe acest domeniu”, a declarat co-președintele Alianței USR PLUS Sibiu, Adrian Echert.

Rămas vacant de la finele anului 2019, postul de prefect al Sibiului a fost ocupat abia în martie 2020 de către Mircea Crețu, fost membru PNL, susținut, de altfel, de Guvernul liberal pentru această funcție.

Alianța USR PLUS a luat Bucureștiu, iar UDMR - Clujul

Conform informațiilor G4Media, pozițiile de prefecți au fost împărțite astfel:

UDMR: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare și Covasna – 5 prefecturi

USR -PLUS:  București, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR) – 14 prefecturi

PNL va ocupa restul de 22 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmboviția,  Dolj,  Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț, Botoșani.

Vizualizari: 2360

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cezar Cezar

Acum 2 luni

Deci să înțeleg că tot Crețu va fi prefect...Nu e bine. Ca subprefect de la USR eu m-aș fi îndreptat spre Raul Apostoiu, dar...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

Prin atributiile functiei Prefectul verifica activitatea deconcentratelor.Altfel spus,parazitii va vor sfida in continuare ! Dixit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus