Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Reacţie adversă rară, după a doua doză de vaccin Pfizer. O tânără din Vâlcea a avut o paralizie facială temporară

Reacţie adversă rară, după a doua doză de vaccin Pfizer. O tânără din Vâlcea a avut o paralizie facială temporară

O reacţie adversă rară după administrarea celei de a doua doze de vaccin Pfizer a fost înregistrată de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)", precizează, joi, MS, citat de Agerpres.

În prezent, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice.

"Reacţia adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă şi la alte tipuri de vaccinuri", arată sursa citată.

Potrivit digi24.ro, este vorba despre o tânără, medic din secția ORL a Spitalului Județean Vâlcea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3229

Comentarii

1 comentarii

Vincent Vorgozea

Acum 3 ani

Am auzit că ar fi mult mai mulți cu aceasta paralizie faciala. La neurologie în Sibiu ar fi undeva in jur de 70 cu problema asta. Săpați mai mult. Incep să-mi pun problema daca vaccinul e într-adevăr atât de safe cum am crezut.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus