Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Românii blocați în Mexic au fost lăsați să intre în țară. Europarlamntarul Nicu Ștefănuță a făcut lobby pentru românii sechestrați

Românii blocați în Mexic au fost lăsați să intre în țară. Europarlamntarul Nicu Ștefănuță a făcut lobby pentru românii sechestrați

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță a anunțat demersurile pe care le-a făcut pe lângă instituțiile Uniunii Europene pentru deblocarea situației turiștilor români sechestrați în Mexic. ”Am cerut Uniunii Europene să intervină în numele românilor blocați în Mexic. Le-am scris Înaltului Reprezentant Josep Borrell, șefului delegației UE în Mexic, Jean-Pierre Bou și am avut o conversație la telefon cu cabinetul președintelui Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen”, a anunțat europarlamentarul.

În cursul zilei de ieri, românii au ieșit din aeroportul din Cancun. Însărcinatul cu afaceri de la ambasada României în Mexic, Ionuț Vâlcu, a spus că turiștii români care au fost blocați pe aeroportul din Cancun au fost lăsați să intre în țară. În replică, ministrul de Externe al Mexicului a scris că românii “vor fi întotdeauna bineveniți” și că guvernul lucrează ca astfel de situații să nu se mai repete. “Sunt la aeroportul din Cancun, unde se finalizează favorabil intrarea turiștilor români care au avut probleme în ultimele zile în controlul imigrației. Mulțumesc în special lui Marcelo Ebrard, Secretariarului pentru Relații Externe, Institutului Național de Imigrări și lui Eduardo Albor pentru tot sprijinul și diligențele”, a scris, pe Twitter, însărcinatul cu afaceri de la ambasada României în Mexic.

Ministrul de Externe al Mexicului a scris ca răspuns la mesaj că “rămânem la dispoziția dumneavoastră”. „Rămânem la dispoziția dumneavoastră, lucrăm cu sprijinul Institutului Național de Imigrări pentru ca (n.red. astfel de situații) să nu se mai repete. Românii vor fi întotdeauna bineveniți în Mexic”, arată mesajul de pe Twitter.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus