Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
6°C

Turnul Sfatului intră în reparații

Turnul Sfatului intră în reparații

În pregătirea redeschiderii sezonului turistic, primăria Sibiu și-a propus ca una dintre clădirile emblematice ale orașului să fie împrospătată anul acesta.

Anul trecut o expertiză tehnică a arătat că Turnul Sfatului se află într-o stare destul de bună, însă are nevoie de intervenții punctuale, cele mai însemnate fiind refacerea zidăriei degradate sau repararea scărilor. Prin urmare, anul acesta clădirea va intra în reparații, după modelul turnurilor din Parcul Cetății, restaurate anul trecut.

”Primăria Sibiu continuă să îngrijească patrimoniul public al orașului. În 2020 au fost efectuate reparațiile la turnurile de pe str. Cetății și la zidul cetății de pe bulevardul Coposu. Tot în anul 2020, pentru Turnul Sfatului, o clădire istorică emblematică a orașului, s-a realizat o expertiză cu scopul de a stabili starea tehnică a acestuia. Expertiza tehnică a relevat că Turnul nu prezintă probleme structurale, fiind propuse doar  intervenții locale interioare precum: refacerea porțiunilor de zidărie degradată, reparații la scări, pardoseli, șarpantă și la sistemul de iluminat interior. Acestea vor face obiectul unor lucrări de intervenție, după ce se vor parcurge etapele legale, următorii pași fiind elaborarea documentației de avizare a lucrărilor și obținerea avizelor necesare, în special avizul din partea Ministerului Culturii”, au explicat reprezentanții Primăriei Sibiu, la solicitarea ziarului Turnul Sfatului.

Vizualizari: 1175

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian Nesasificat

Acum 2 luni

Sibiul, aceasta buna purulenta imbracata in aur! Multumim, Fodor!
Raspunde

Soma Gunoi Scump

Acum 2 luni

Facem stiri cu repararea turnului, dar dam tunuri u gunoiul, direct in buzunarele SOMA-Bacau, firma de casa a PNL
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus