Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

O masă de aer încărcată cu praf saharian este deasupra României

O masă de aer încărcată cu praf saharian este deasupra României

Ministerul Mediului a anunțat aseară că, zilele acestea, deasupra României se află o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.

Masa de aer se va afla deasupra țării noastre în perioada 6-9 februarie. În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra României va fi redusă, spun specialiștii.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte), iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.

„Administrația Națională de Meteorologie informează că, în perioada 6-9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României”, este mesajul transmis de minister, pe pagina oficială de Facebook.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus