Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cod galben de vânt puternic în tot județul Sibiu. Probleme la Bâlea, cu telecabina

Cod galben de vânt puternic în tot județul Sibiu. Probleme la Bâlea, cu telecabina

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au transmis luni o atenționare meteo de tip cod galben, valabilă în tot județul Sibiu.

Atenționarea a intrat în vigoare la prânz și expiră marți, 9 februarie, de la ora 12:00.

”În intervalul menționat, va ploua în cea mai mare parte a regiunii, iar în nord-vest și în zona de munte, vor fi cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe crestele montane înalte va mai ninge, dar la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări la munte, unde vor fi rafale de 70...90 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 40...60 km/h. Pe crestele montane zăpada va fi spulberată. Notă: În prima jumătate a săptămânii, vor mai fi intervale cu ploi moderate cantitativ, iar în nord-vestul regiunii se vor acumula, local, cantități de apă de 30...40 l/mp”, au transmis meteorologii.

În plus, turiştii nu pot ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, după ce telecabina, singurul mijloc de transport spre această zonă, a fost oprită din cauza vântului puternic, care suflă cu 90 de kilometri pe oră, potrivit angajaţilor care se ocupă de transportul pe cablu.

La Bâlea Lac s-au înregistrat, luni dimineaţa, rafale de vânt cu viteza de 90 de kilometri pe oră, scrie Agerpres.

Accesul iarna la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina, care transportă turiştii, cabanierii, salvamontiştii şi meteorologii din zonă pe o distanţă 3.700 de metri, pe cablu. Maşinile pot circula pe Transfăgărăşan iarna, doar până la Bâlea Cascadă, de unde singura cale de acces este telecabina.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1418

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus