Sâmbătă,
27.02.2021
Cer Senin
Acum
0°C

FOTO - CFR a demolat ultimele grădini ”cetățenești” din Ștrand

FOTO - CFR a demolat ultimele grădini ”cetățenești” din Ștrand

Angajații Regionalei de Căi Ferate Brașov, cu sprijinul Poliției și al polițiștilor locali, au demolat săptămâna aceasta ultimele grădini ”cetățenești” din cartierul Ștrand.

Acțiunea a demarat după ce primăria Sibiu a somat de mai multe ori CFR să ia măsuri și chiar a amendat compania de trei ori. Mai mult decât atât, municipalitatea a așteptat aproape un an ca ultimele grădini înființate ad-hoc să lase loc noii piste de biciclete.

Primăria Sibiu a demarat în primăvara anului trecut demolarea construcțiilor improvizate și a gardurilor care împrejmuiesc grădinile de zarzavaturi de după calea ferată. Măsura a fost legată a amenajarea noii piste de biciclete care ar urma să lege această zonă a Sibiului de centrul orașului, dar și de viitorul coridor verde aflat de-a lungul malurilor Cibinului.

”În contextul lucrărilor în derulare pentru amenajarea unei piste de biciclete care conectează cartierul Ștrand de parcul Sub Arini și centrul orașului, Primăria Sibiu a făcut demersuri începând din 2020 și în sensul eliberării zonelor publice adiacente pistei și liniilor de cale ferată de construcțiile și amenajările neautorizate”, explică reprezentanții primăriei Sibiu pentru Turnul Sfatului.

În total au fost identificate în zonă 26 de grădini, majoritatea sibienilor conformându-se și eliberând terenurile. Au rămas doar cinci, foarte aproape de calea ferată, persoanele care au depozitat aici diferite materiale și deșeuri nefiind identificate.

”În cazul construcțiilor neautorizate existente pe partea dinspre oraș a liniilor de cale ferată, Primăria Sibiu a urmat procedura legală pentru desființarea acestora. Au fost identificate 26 de grădini în această zonă, iar Serviciul de Administrare a Domeniului Public a transmis somații către trei asociații de proprietari la care sunt arondate 18 blocuri din această zonă, pentru informarea locatarilor. De asemenea, somațiile au fost afișate la scările acestor blocuri în februarie și iunie 2020, precum și pe gardurile construcțiilor în cauză. Marea majoritate a proprietarilor s-au conformat, dar în cazul a 5 spații îngrădite ilegal, în care erau depozitate materiale și alte deșeuri, nu s-au putut identifica proprietarii, iar aceștia nu au dat curs somațiilor afișate pe construcții. În luna noiembrie 2020 s-a început demolarea acestor construcții, întreruptă în sezonul rece. Începând din 8 februarie firma contractă a reluat lucrările pe care le va finaliza în această săptămână”, au mai detaliat reprezentanții municipalității sibiene.

Cât privește CFR, primăria a somat și chiar sancționat Regionala Brașov, în mai multe rânduri, pentru neîntreținerea terenurilor aflate în imediata apropiere a căii ferate. Abia săptămâna aceasta au fost luate primele măsuri.

”Construcțiile neautorizate pe partea dinspre Câmpșor a liniilor de cale ferată au fost amplasate în zona de protecție a liniilor, terenul fiind gestionat de CFR regionala Brașov. Din acest motiv, Primăria Sibiu s-a adresat CFR - regionala Brașov. Primăria Sibiu a somat in repetate rânduri regionala Brașov a CFR să efectueze lucrările care se impun pentru a curăța terenul, organizându-se inclusiv o vizită în teren împreună cu Poliția Transporturi Feroviare. Având în vedere că CFR nu s-a conformat, Poliția Locală a aplicat în 2020 trei sancțiuni pentru neîntreținerea corespunzătoare a proprietății. În ianuarie 2021, CFR a înștiințat Primăria Sibiu că în perioada 8-12 februarie va curăța terenul, lucrările fiind in curs”, au concluzionat reprezentanții primăriei Sibiu.

Reporterul Turnul Sfatului a luat legătura atât cu reprezentanții Regionalei Brașov cât și cu cei de la București ai CFR, aceștia anunțând că vor comunica un punct de vedere pe această temă în termenul prevăzut de lege.

La acțiunile de demolare au fost prezenți și angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, aceștia spunând că rolul lor a fost de a se asigura că totul decurge fără incidente sau probleme din partea cetățenilor, ceea ce s-a și întâmplat.

Citește și:

După 40 de ani: grădinile din Ștrand sunt desființate. Pentru a face loc bicicletelor

Vizualizari: 7728

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Sibian Neimbecil

Acum 2 săptămâni

Dărâmarea acelor mizerii este binevenită. Aș vrea să evoc ”viteza” și ”calitatea” lucrărilor efectuate de prăpădiții de la Comtram, care de aprox. 1 an, au reușit să finalizeze (extrem de prost), vreo 200 m de pistă, cu chiu cu vai, lăsând în urmă mizerii, lucrări neterminate și multă nesimțire. De asemenea, pista care urmează a fi construită în paralel cu scările spre str. G. Coșbuc (pornind de pe Moldovei), zace în uitare tot de aprox. 1 an. Probabil că e nevoie de tuneluri sau au dat de granit bazaltic aurifer. Cert e ca din câțiva km de pistă, această mizerie de firmă, ținută în brațe de cei din primărie, a finalizat în batjocură, nici 200 m, iar în rest, șanțuri, gunoaie, noroi și utilaje părăsite. Toate astea fără ca cineva din primărie (gen prăpăditul de Palade) să-i întrebe de sănătate. Pupinfundiștii lui nea Carabulea. Greață de primăria Sibiu!
Raspunde

Un Biciclist

Acum 2 săptămâni

vezi si bordurile inalte dedicate biciclistilor - PE "PISTA DE BICICLETE" - din fata bazei de antrenament al pompierilor = Romania lucrului bine facut !
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 săptămâni

Se spune ca omul sfinteste locul..... Acele asa zise "gradini cetatenesti" par mai degraba depozite de gunoaie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Clujean UBB

Acum 2 săptămâni

In Sibiu mai exista gradini de zarzavaturi printre blocuri, in anul 2021? Stiam ca orasul e cu profil agrar si cu cresterea animalelor, dar nu credeam ca in 2021 e posibil. Oricum, aveti un orasel simpatic, am stat o data 2 ore. Succes, colegi!
Raspunde

Johny Balamuc

Acum 2 săptămâni

Mai mult decit 2 ore nu te au suportat ?
Raspunde

Sibian100% Sibian100%

Acum 2 săptămâni

Mai sunt în Cluj-Napoca oameni care nu știu citi un articol de la cap la coadă?
Raspunde

Dd Dragos

Acum 2 săptămâni

In sfarsit dispare tigania!! De multi ani se tot fac sesizari pe tema desfiintarii. Asteptam acum gardul de protectia cu calea ferata, ca sa nu mai fie accidente.
Raspunde

Adi

Acum 1 săptămână

Pote din cauza asta nu mergeau trenurile, oricum de toata rusine, nimic.de apreciat in aceata actiune, ce lauda dupa atata timp , atatia morti, focare de infectie, da ma merita o prima, de cel putin 20 de ani de cand exista asezarile astea, in 3 zile au terminat treaba cu ele, nu mai dureaza mult si o sa reapara stati linistiti
Raspunde

Militaru Gheorghe

Acum 1 săptămână

Iata ca cei de la CFR au fost in sfarsit operati de cataracta. Acum mi-as dori in Romania anului 2021 sa nu mai exite treceri de nivel fara bariera si asta ar trebui sa fie grija acestui CFR jalnic, cu multi directori platiti regeste.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus