Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Primăria Sibiu: Sibiul, în top 5 al celor mai bune destinații turistice europene

Primăria Sibiu: Sibiul, în top 5 al celor mai bune destinații turistice europene

Competiția celor mai bune destinații turistice europene desfășurată în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021 s-a încheiat în această seară, iar organizatorii – Asociația European Best Destinations - au transmis primarului Astrid Fodor rezultatele obținute de Sibiu.

“Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene, obținând 45.699 de voturi din 192 de țări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, orașul obținând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiția de anul trecut. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a orașului pe plan internațional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător și apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun. Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit, într-un Sibiu european ca infrastructură și mobilitate, mai smart și mai verde. Mulțumesc tuturor celor care au votat pentru Sibiu! Imediat ce situația epidemiologică se îmbunătățește, suntem pregătiți să primim din nou turiști”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În scrisoarea de felicitare transmisă de organizatori, Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations a transmis: “Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaștere salută eforturile lor, spiritul de inițiativă, căldura cu care primesc oaspeții. (…) De câțiva ani buni deja Sibiul a reușit să se ridice între orașele care contează în Europa. Orașul dumneavoastră s-a plasat fără doar și poate între destinațiile turistice de neratat, în rândul orașul inovative, între orașele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural și gastronomic, dar și în ceea ce privește peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înțelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinație, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa.”

Prin urmare, Sibiul va purta titlul de European Best Destination și în anul 2021, alături de orașe turistice recunoscute din Europa: Roma, Florența, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor. Sibiul va fi promovat pe tot parcursul anului în publicații de profil turistic precum Forbes, Conde Nast Traveler, Vogue, Travel+Leisure, Huffpost, Euronews, Lonely Planet, El mundo, Daily Mail și altele.

 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

 

Comentarii

5 comentarii

Sibiul Capitala galaxiei si a universului

Acum 7 luni

un kkt de "titlu". Cu care titu doar cineva sub mediocru se poate lauda, sau cineva care nu are nici o alta realizare.
Raspunde

Sibian Neimbecil

Acum 7 luni

Atunci cand se organizeaza un concurs de miss și mister și eu ma votez pe mine însumi, se numește că sunt pawmaker sau, academic, balagiu. Sau pur si simplu prost.
Raspunde

Veterinar Dr

Acum 7 luni

Inca merge bine reteta clujului de propaganda ieftina, dai bani la un site obscur si iti dau o diploma intr-un top al lor pe care nu da nimeni 2 bani , ca sa aiba si primaria ce distribui pe facebook, penibil. Nr turistilor da atractivitatea, sibiul nu se poate compara decat cu un sat mediocru din franta, de care nu a aauzit nimeni :) Nici in romania nu sta grozav la nr de turisti sibiul, dar e pe locul 5 in lume loooooooooool
Raspunde

John Doe

Acum 7 luni

Serios? Top facut pe naspa. Aici ar fi trebuit sa voteze turistii, nu sa-i roage Fodor pe sibieni sa voteze ca sa aibe ea cu ce sa se laude. Sibiul e praf, e blocat in timp, chiar crede o echipa de incompetenti ca rezolva ceva prin votul asta?
Raspunde

Toma Toma

Acum 7 luni

As invita-o pe doamna primar sa citeasca fabula Balada Maestrilor de Tudor Arghezi iar daca nu intelege sa o mai citesca pana intelege!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus