Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Mai bine haos decât un dram de normalitate

Mai bine haos decât un dram de normalitate

Apartament în care apar cu acte în regulă până la câteva mii de cetățeni. Zeci de firme care-și desfășoară activitatea într-o garsonieră. La fel, cu acte în regulă. Alte mii de părinți își mută fictiv domiciliul în preajma toamnei, astfel încât copiii lor să prindă locuri la școlile din centru. Am văzut recent că deputatul PNL Gigel Știrbu vrea să restricționeze posibilitatea de a vota cu viză de flotant. Propune ca cine și-a stabilit reședința într-o localitate cu mai puțin de un an înainte de alegeri să nu poată vota decât acolo unde are domiciliul. Liberalul susține că astfel va stopa turismul electoral.

Toate aceste anomalii pot fi stopate o dată pentru totdeauna extrem de simplu. Cu un mic amendament la Legea nr.114 din 11 octombrie 1996. Legea locuinței. Acolo scrie foarte clar care sunt exigențele minimale pentru locuințe.  De exemplu, o familie compusă din patru persoane trebuie să locuiască într-o locuință de cel puțin trei camere, în care camera de zi nu ar trebui să fie mai mică de 19 metri pătrați, bucătăria să nu aibă mai puțin de 5,5 metri, iar suprafața utilă a locuinței să nu fie mai mică de 74 mp.

Doar că legea cu pricina se încheie aici. Nu există nimic mai departe, pentru a pune lucrurile la punct în societate. Și dacă nu e așa, ce se întâmplă? Nimic.

Legea a rămas în dungă poate cu gândul la familiile sărace, cu mulți copii care trăiesc în niște locuri care cu greutate pot fi considerate locuințe. Însă ocolind această problemă, din lipsă de preocupare și bani, facem vraiște tot sistemul locativ al țării.

În țări occidentale, în momentul în care te muți într-o locuință nou, fie că e închiriată sau ești proprietar, înainte de a fi luat în evidență de către primărie ți se face o vizită din partea poliției locale. Tocmai ca acele norme, așa cum sunt trecute și în Legea locuinței de la noi, să fie respectate.

E absolut evident că nu se pot muta mii de persoane. La fel, părinții nu migrează la începutul școlii în zonele centrale. Iar listele electorale sunt, la fel, mult mai stricte. Și mai ales, actuale.

Vizualizari: 3050

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Marcian Radu

Acum 2 săptămâni

Legea locuintei... o alta aberatie legislativa... "De exemplu, o familie compusă din patru persoane trebuie să locuiască într-o locuință de cel puțin trei camere"... Si ce, daca nu am 19mp la sufragerie o sa vina politia sa imi ia unul din cei 2 copii?! Te doare mintea ca a existat o fiinta umana careia i-a traznit prin cap sa scrie asa ceva?
Raspunde

Sibian100%

Acum 2 săptămâni

Așa este în țările civilizate, dar în România nu locuiesc oameni civilizați.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gigi one

Acum 1 săptămână

Lasa martiene ca faci tu altul daca ti l ia, sau te rogi de vre un vecin. Legea are logica dar ce sa pricepi tu...
Raspunde

Rosu

Acum 1 săptămână

Nu vine nimeni, nici in strainatate, sa te controleze. Intreaba "diaspora", cati stau intr-un apartament cu trei camere.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

sa ne deie statul, nu? daca au 4 copii dar nu au bani de mai multe camere, ce? trebuie sa contribuim noi? asta e. cica "trebuie" sa locuiasca. sau poate nu vor, na. sau poate intr-o localitate nu exista destule locuinte de 74 mp utili pt cei cu 4 persoane. ce faci, ii deportezi din proprietatea lor personala? terminati cu neo marxismele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus