Miercuri,
23.06.2021
Partial Noros
Acum
28°C

Mega Image în Valea Aurie, Lidl pe malul Cibinului și Kaufland lângă Cartierul Arhitecților. Cum evoluează comerțul la Sibiu

Mega Image în Valea Aurie, Lidl pe malul Cibinului și Kaufland lângă Cartierul Arhitecților. Cum evoluează comerțul la Sibiu

Sibiul continuă să fie unul oraș foarte atrăgător pentru marile lanțuri de supermarketuri, 2021 anunțându-se a fi un an cel puțin la fel de prolific precum precedentul.

Dacă anul trecut am consemnat sosirea în premieră pe piața sibiană a grupului olandezo-belgian Mega Image, în 2021 ne pregătim de noi premiere. Într-o lună de zile Mega Image ar urma să inaugureze primul supermarket din cartierul Valea Aurie, o zonă ferită până acum de ochii marilor jucători în domeniu. Cu excepția Profi, care are două magazine la o distanță mai mică de un kilometru, zona Valea Aurie nu consemnează un interes prea ridicat, motiv pentru care abia acum apare concurența.

“Intrăm pe piaţa din Sibiu şi ne continuăm strategia de dezvoltare într-un moment în care este important să mergem mai departe, să investim în comunităţile locale... Ne vom extinde în ritm accelerat pe piaţa din Sibiu“, spunea în vara anului trecut Mircea Moga, CEO Mega Image, cu ocazia inaugurării primului magazin Mega Image din zona Sibiului, cel din Șelimbăr. Opt luni mai târziu Mega Image a ajuns la trei magazine și pregătește pentru 15 martie inaugurarea celui de-al patrulea, pe strada Ludoș.

În paralel, odată cu finalizarea cercetărilor arheologice, Lidl reia lucrările anul acesta la mega proiectul de pe malul Cibinului, în capătul străzii Rusciorului. Important de menționat că cercetarea arheologică, desfășurată pe o suprafață de peste 8000 de metri pătrați, a fost una de succes, aici descoperindu-se un cimitir de secol 17, alături de rămășițe ale unei turnătorii de secol 19, dar și câteva piese ceramice care se datează încă din secolul 14. „Una dintre concluziile desprinse, în urma cercetării arheologice de pe strada Rusciorului nr.2, este că orașul Sibiu nu și-a dezvăluit nici pe departe “secretele”, tocmai de aceea instituțiile de profil trebuiesc sprijinite în eforturile lor de scoatere la lumină a istoriei vechiului burg de pe Cibin”, spuneau la momentul respectiv istoricii sibieni.

Cât privește noul supermarket Lidl, acesta ar urma să schimbe complet întreaga zonă pentru că accesul în parcarea viitorului magazin Lidl se va face de pe o altă stradă care, deocamdată, nu există. Este vorba de viitoarea prelungire a străzii Râului, de-a lungul Cibinului (în paralel cu str. Viitorului). Viitoarea prelungire a străzii Râului va avea o lățime de 18,5 metri, dintre care un trotuar de 1,5 metri înspre terenul pe care va fi ridicat magazinul. Un alt trotuar, de trei metri lățime, este prevăzut pe partea înspre râul Cibin. Lângă fiecare trotuar urmează a fi amenajate piste de biciclete cu o lățime de 1,5 metri, piste care urmează a fi delimitate de partea carosabilă prin spații verzi cu o lățime de câte doi metri. Viitoarea prelungire a străzii Râului va avea două benzi de circulație, cu o lățime cumulată de șapte metri, potrivit Planului Urbanistic Zonal. Dată fiind complexitatea lucrărilor, noul Lidl din Sibiu ar putea fi inaugurat în al doilea semestru.

Un alt proiect comercial de amploare care ar urma să schimbe o zonă a Sibiului este cel al Kaufland din vecinătatea Cartierului Arhitecților. Terenul pe care urmează a fi amenajat hypermarketul se află în Sibiu și are o suprafață totală de 2,4 ha, fiind amplasat în zona liberă de orice construcții delimitată de Valea Săpunului (acolo unde cursul pârâului este paralel cu cel al străzii Siretului), Cimitirul municipal și DJ 106C (drumul județean care trece prin fața cartierului Arhitecților). Pentru ca noul magazin să fie ridicat, Primăria Sibiu a solicitat întocmirea unui PUZ pe o suprafață de 12,4 ha.

Este o zonă care a stagnat din punct de vedere urbanistic, spre diferență de ceea ce s-a întâmplat ”peste drum”, în cartierul Arhitecților. Construcția noului supermarket Kaufland reprezintă partea întâi a proiectului, accesul urmând a se face inițial din DJ 106C, prin intermediul unui drum de pământ ce va fi modernizat, ulterior fiind în plan și un sens giratoriu înspre str. Siretului. Mai multe detalii despre acest proiect puteți consulta aici.

Vizualizari: 11123

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Domnul Codru

Acum 4 luni

Cand oamenii sapau dupa aur.... s-au imbogatit cei care le-au facut carciumi, magazine si pacanele.
Raspunde

Gheorghe

Acum 4 luni

oare cine o fi proprietarii terenurilor si cum le-au dobandit? si... de ce nu le-au "exploatat" pana acum?
Raspunde

Marioara

Acum 4 luni

Magazine, magazine... Am ajuns sa traim in societatea de consum, de care vorbea defunctul Ceausescu... consumam, consumam, consumam... Dar o gradinita, o scoala, pe cand? se ingrasa cei cu gradinite private...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus