Vineri,
30.07.2021
Partial Noros
Acum
29°C

Criminaliștii sibieni vor să cumpere o aplicație performantă pentru prelucrarea imaginilor

Criminaliștii sibieni vor să cumpere o aplicație performantă pentru prelucrarea imaginilor

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu va propune, în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică, achiziționarea unui sistem de analiză a imaginilor video, în valoare de 70.000 de lei. AMPED FIVE este aplicația pe care autoritățile sibiene doresc să o folosească, fiind la momentul actual utilizată de autoritățile locale din județele Brașov, Cluj și Mureș, pentru că permite prelucrarea și reconstrucția avansată a imaginilor digitale și a înregistrărilor video.

La nivelul IPJ Sibiu, astfel de echipamente nu sunt disponibile, anunță inițiatorii proiectului. „Prelucrarea imaginilor digitale și a înregistrărilor video se efectuează cu programele standard conferite de sistemele de operare și nu cu softuri specializate, fapt care duce de multe ori la exploatarea ineficientă a imaginilor digitale și a înregistrărilor video, precum și ineficiența documentării demonstrațiilor în cadrul unui raport de expertiză criminalistică”, se arată în proiectul care va fi prezentat în ședința ATOP Sibiu.

Prin achiziționarea aplicației AMPED FIVE, ar urma să se dezvolte capacitatea tehnică de examinare a structurilor criminalistice din cadrul IPJ Sibiu, ar crește cantitatea și calitatea examinărilor/analizelor de imagine precum și a demonstrațiilor din carul rapoartelor criminalistice. De asemenea, se propune creșterea celerității proceselor penale în aceste cauze și asigurarea într-o mai mare măsură a prevenției secundare, prin creșterea gradului de tragere la răspundere a persoanelor vinovate.

Proiectul ar urma să fie implementat anul acesta, „de preferat, anterior evenimentelor estivale găzduite de Sibiu” și prevede, în primul rând, dotarea Serviciului Criminalistic cu AMPED Five și instruirea a cel puțin doi criminaliști pentru a putea utiliza aplicația.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus