Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

CJAS Sibiu: Numărul pacienţilor oncologici a scăzut în pandemie

CJAS Sibiu: Numărul pacienţilor oncologici a scăzut în pandemie

Numărul pacienţilor oncologici a scăzut în 2020, faţă de anul precedent, în judeţul Sibiu, însă a crescut suma decontată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru tratamentul acestora, după ce au fost introduse molecule mai scumpe în terapie, a anunţat medicul şef al CJAS Sibiu, Mihaela Galiş, miercuri, într-o conferinţă de presă.

"Numărul de pacienţi a scăzut, de la 2.580 la 2.505, 2019, comparativ cu 2020, însă cu o creştere medii pe pacient tratat, ca urmare a introducerii în program al unor molecule noi în tratament, care sunt cu costuri şi mai ridicate. Şi pe radioterapie a fost un trend descendent", a spus Mihaela Galiş.

Prezent la conferinţa de presă, directorul general al CJAS Sibiu, Vasile Spinean, a explicat că mulţi dintre sibienii bolnavi de cancer care sunt depistaţi cu această afecţiune în alte centre din ţară, aleg să facă chimioterapia şi radioterapia la Sibiu.

"Chiar dacă depistarea s-a făcut în altă parte, ulterior tratamentul efectiv se face la nivelul judeţului", a arătat Vasile Spinean.

CJAS Sibiu a cheltuit 39.394.210 lei în 2020, pentru materialele şi prestările de servicii din Programul naţional de oncologie, faţă de 35.125.570 lei, în 2019.

(Știre Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus