Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Despre responsabilitate și cumpătare in entertainment-ul online

Despre responsabilitate și cumpătare in entertainment-ul online

Industria jocurilor video este într-o continuă expansiune și transformare. Studiile arată că anual, la nivel global, peste 2.4 miliarde de useri petrec zeci de ore pe telefon sau laptop în scopul de a practica jocuri video.

Este o metodă distractivă de a te relaxa și de a-ți testa abilitățile într-o competiție digitală, dar totul trebuie să fie practicat într-un mod responsabil și cumpătat.

Industria jocurilor video este martoră la schimbările și tendințele în tehnologie și în societate. Piața jocurilor video a crescut cu peste 90 de miliarde de doalari în 2020, ceea ce înseamnă foarte mulți bani rulați în crearea de jocuri, dar și în comercializarea acestora.

Numeroase studiouri producătoare de jocuri video experimentează și implementează la scară largă tehnologii precum AI (Artificial Intelligence), AR (Augmented Reality), ML (Machine Learning) și multe altele pentru a dezvolta viitoarele jocuri de succes.

Jocurile au evoluat foarte mult în ultimii ani. Totodată, a evoluat și ecosistemul în care sunt practicate aceste jocuri. S-a trecut de la clasicele console, pe computere și laptop-uri performante, apoi pe smartphone-uri și mai nou pe televizoare. Și industria consolelor de jocuri s-a dezvoltat. În prezent, toate dispozitivele dedicate gameningului pot fi interconectate, iar userul poate schimba modul în care se joacă de pe un gadget pe altul.

Jocurile trebuie să fie captivante, interactive și distractive. Până la urmă userul caută să se distreze și să se relaxeze. Nu vorbim de jucătorii profesioniști, care au și mize, ci vorbim de userul general. Totodată, jocurile video dedicate telefoanelor trebuie să fie compatibile în special cu platformele Android și iOS.

Acestea trebuie dezvoltate în regim rapid și eficient. În trecut, realizarea unui joc dura câteva luni și poate chiar ani, însă în prezent totul se rezumă la săptămâni de lucru. Sunt tot mai multe unelte ajutătoare pentru a creiona rapid un joc, dar nu oricine poate face un joc video de succes. Pe toată durata dezvoltării unui joc, echipa de producție ține legătura cu testării și comunitatea de useri pentru a integra rapid feedbackul sosit de la aceștia.

Însă jocurile au fost metode de relaxare și distracție încă din cele mai vechi timpuri. Pe vremea când nu existau gadgeturi, iar smartphone-urile nu existau nici măcar la nivel de idee, oamenii practicau diferite jocuri în regim individual sau în echipe. Să nu uităm de existența cărților de joc, table, rummy și a altor jocuri, chiar și cele practicate în cazinouri. Printre cele mai vechi sisteme de joc din cazinouri sunt acele aparate slot, mai popular recunoscute sub denumirea de ”păcănele”. Istoria spune că primul aparat de tip slot machine a apărut în 1891, în Statele Unite. În 1963 a apărut primul slot machine electromecanic, iar în 1976 a fost realizat primul slot video, ambele dezvoltate în Las Vegas, patria jocurilor de noroc.

Deci nu este o noutate faptul că oamenii au căutat distracția în practicarea de jocuri, tradițional pe masă, mecanice sau digitale. Și toate au pornit de la nevoia omului de a se distra și a se relaxa. Ulterior, a fost introdusă și miza în unele dintre ele, iar practicarea acelor jocuri a trecut într-o sferă ceva mai serioasă.

Mai puțin contează modul în care este practicat un joc, însă trebuie să nu uităm să fim responsabili și cumpătați. Nu este indicat să petrecem prea multe ore legate în fața unui monitor sau aparat.

Jocurile sunt făcute în așa fel încât să atragă userii, să-i facă să petreacă cât mai mult timp în platformă. Sunt atrași de bonusuri și premii la fiecare accesare, scopul real fiind acela de a-l face pe user să înceapă să plătească pentru anumite artefacte sau pentru a beneficia și mai mult de uneltele și scenariile din joc.

Pentru că tot vorbeam mai sus de slot machine, sunt numeroase variante, unele mai atractive ca altele, colorate și pline de premii. Sunt distractive și captivante, jucătorul uitând noțiunea timpului și numărul extragerilor.

Jucător profesionist de jocuri online

Un joc mecanic/electronic/video de tip "slot machine" (in engleza americana), „păcănele” sau ”fruit machine”, depinde cum vreți să-i spuneți pentru că în esență este tot un slot, este un aparat de joc de noroc cu trei sau mai mulți tamburi rotativi cu imagini care se rotesc independent.

Sistemul este acționat printr-o manetă, dacă vorbim de aparatele fizice de slot, sau printr-o simplă apăsare de buton în cazul jocurilor video și din mediul virtual. Se poate juca fără miză, doar pentru divertisment și relaxare. Însă există și slot machine cu beneficii în bani.

Există astfel de jocuri de noroc de tip slot machine dezvoltate si pentru online. Se pastreaza principiul de joc modern, acesta fiind exploatat public prin intermediul simulatoarelor pentru calculator instalate local sau online.

Nu mai este un secret faptul că slot machine este cel mai practicat joc de noroc din cadrul unui cazinou, offline sau online. În ultima perioadă, slots a câștigat teren în detrimentul jocurilor practicate la masă. Au câștigat prin simplitate, divertisment, dar și prin diferite modalități de câștig. Sunt sloturi cu valoare nominală sau sloturi cu valoare progresivă. Diferența o face modul în care se poate câștiga.

Slot online

Este foarte comod și ușor să fie jucate și online, din confortul căminului personal. Și cu siguranță acest mod de a practica jocurile video și jocurile de noroc va câștiga tot mai mulți adepți, mai ales că și producătorii implementează tehnologii noi, adaptate la prezent. Au apărut chiar sisteme interactive și comunități digitale unde oamenii se pot juca împreună.

Pentru ca un joc de noroc să rămână la stadiul de divertisment și relaxare, un jucător trebuie să fie dispus să joace sumele pe care e conștient că le va pierde. Dacă se face un scop din a câștiga, atunci cu siguranță nu mai există plăcere și relaxare în practicarea acestor jocuri. Indiferent de modul în care se practică aceste jocuri, important este ca fiecare să știe când să se oprească.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus