Joi,
28.10.2021
Innorat
Acum
4°C

Primăria Sibiu: Îmbunătățim mobilitatea în Sibiu. Creăm legături mai bune pentru cartierele Gușterița și Reșița

Primăria Sibiu: Îmbunătățim mobilitatea în Sibiu. Creăm legături mai bune pentru cartierele Gușterița și Reșița

Primăria Sibiu continuă proiectul inițiat pentru modernizarea și extinderea străzii Viitorului, pe sectorul cuprins între str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță. 

„Strada Viitorului poate fi astfel o alternativă pentru traficul care aglomerează Podul Gării. Prin modernizarea acestei străzi creăm o legătură mai eficientă cu cartierele Gușterița si Reșița. Am identificat prin studiile realizate de specialiști o modalitate de a îmbunătăți fluența traficului si implicit mobilitatea sibienilor care locuiesc în aceste zone. În această lună voi supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnici și economici rezultați în urma elaborării documentației de avizare a lucrărilor de investiții”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Concret, prin acest proiect se vor realiza următoarele: 

  • coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicția de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălțime mai mare; 
  • lărgirea carosabilului în zona podului CFR la 2 benzi, pentru a elimina obligația circulației alternative; pentru aceasta va fi necesară execuția unor lucrări de fundare în taluzul râului Cibin, precum și consolidarea și sprijinirea terasamentului nou al drumului
  • modernizarea infrastructurii întregului tronson dintre str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță. 
  • crearea de trotuare în zonele în care lățimea nu permitea înainte amenajarea lor 
  • modernizarea sistemului de iluminat public din zonă 
  • înlocuirea parapeților în partea dinspre râul Cibin                 

Prin urmare, lucrarea are o complexitate și un grad de dificultate mare, valoarea investiției ridicându-se la 18,13 milioane de lei. 

Următorul pas va fi întocmirea proiectului tehnic și contractarea execuției lucrărilor propriu-zise. 

 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Comentarii

7 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 8 luni

Singura mare necunoscuta este care dintre lipitorile prapadite pe langa primarie va primi lucrarea: Comtram, Terra sau NSA? Nu de alta, dar au lucrari in tot orasul si cate 10 muncitori maxim, din care lucreaza 4. Asa se explica si termenele de executie date de primarie, 17 ani o strada de 200 m.
Raspunde

Sper ca nu Comtram

Acum 8 luni

ca "profesionistii" astia trebuie sa termine PANA IN IULIE conf. contr. cu primaria drumeagul din campsor TURNISOR - STRAND. Si daca nu termina in iulie 2021 or termina .... prin iulie 2027, folosind scuza (ca le merge cu primaria) de la lacul lui Binder ca s-a marit salariul minim in constructii acum vreo 2 ani.
Raspunde

Asdfgdgfdsfg

Acum 8 luni

Era si cazul sa se faca ceva in zona aceea... Problema este ce facem cu pista de bicicleta care incepe de la Moara se Scoarta, care este mereu plina de masini si ingustata pentru ca primaria a facut locuri de parcare desi majoritatea caselor au acces auto in curte? Nu era logic acum daca tot se face aceasta modernizare si se va largi spre rau zona pe sub podul CFR sa se faca si o pista de bicicleta care sa continue pe partea dinspre rau pista care oricum va fi continuata de la Podul de la Piata Cibin? de ce nu se gandeste putin si sa se faca si acest lucru acum, sau dupa ce este gata totul mai spargem si mai facem inca o lucrare pentru pista de biciclete? Cine a postat acest articol ar trebui sa puna aceste intrebari primariei ca vad ca lipsa de viziune si de organizare este exemplara in primarie... Daca tot facem ceva hai sa facem bine...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mda

Acum 8 luni

Locuiesc pe viitorului...bai cap de guma,daca ai garaj pentru 1 masina si tu ai 2 ,pe a 2 a ti-o pun tie la poarta.plus ca multi smecheri de pe moara de scoarta imi parcheaza in fata portii ...cat de curand o sa chem sa masoare traficul in zona si zgomotul produs,nu se mai poate odihni de zgomotul infernal produs de masini. ideea logica ar fi sa se faca drum pe cealalta parte a cibinului cu poduri si tot ce trebuie pana in gusterita...sibiu sat frumos...nu le trece lor prin minte
Raspunde

Cristian

Acum 8 luni

Din strada Calea Gusteritei, dupa ce treci pe sub Podul de autostrada se face la dreapta un drum, ar fi in continuarea strazii Viitorului, paralel cu autostrada si ati face legatura cu drumul de iesire spre Autostrada de la Ipas, Balanta sau Iony. Acest drum de iesire rapda spre autostrada ar usura foarte mult o buna parte din trafic si toti cei din zona nu s-ar mai duce la iesirea spre autostrada din Medias. Avand in vedere ca exista drum de tara in momentul de fata deci nu trebuie exproprieri si lungimea lui nu este mare acest drum va usura enorma de mult traficul din zona Podul Garii. Aruncati o privire pe maps si o sa vedeti ca nu e rea ideea.
Raspunde

Luca

Acum 8 luni

Dar daca se desfiinteaza una din liniile de cale ferata nefolosite si sa faca o strada in loc ?! Nu ar fi o idee buna ? Am vazut ceva asemanator in Oradea .
Raspunde

Che

Acum 8 luni

Auzi ce tâmpenie sapi sub pod-ul de cale ferată !! Cu niște costuri imense ‘ Pai fa frate pe partea cealaltă de Cibin o strada ca la carte cu drum larg ,trotuare ,piste de biciclete , pod peste calea ferată , ca ai loc sa te desfășori ,dacă tot vrei sa faci ceva cu banii ! Nu te crampona sub un pod !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus