Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Peste 30 de teste rapide făcute în școli și trei rezultate pozitive. Testele nu au ajuns în toate unitățile de învățământ

Peste 30 de teste rapide făcute în școli și trei rezultate pozitive. Testele nu au ajuns în toate unitățile de învățământ

34 de teste antigen au fost folosite până acum în unitățile școlare din Sibiu, iar trei dintre ele au avut rezultat pozitiv, transmit reprezentanții DSP Sibiu. Aceste teste nu au ajuns însă, în toate școlile. Au fost distribuite cu prioritate în unitățile de învățământ care au cabinet medical și personal specializat.  

Cel de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021 a început în 8 februarie. Cu toate acestea nu toate unitățile de învățământ din județ au primit teste rapide de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu. Astfel, potrivit reprezentanților instituției, până la acest moment au fost distribuite 13.800 de teste rapide din totalul de 21.000 disponibile. Prioritate au unitățile școlare care dețin cabinet medical și personal de specialitate.

„Până la acest moment au fost distribuite în unitățile de învățământ din județul nostru un număr de 13.800 de teste antigen, din cele 21.000 disponibile pentru testarea elevilor și a cadrelor didactice care au simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2. Menționăm că testele rapide sunt distribuite cu prioritizarea  unităților de învățământ care au cabinete medicale și personal medico-sanitar școlar”, spune Krisztina Gaal, purtător de cuvânt DSP.

De la reluarea activității școlare și până în prezent au fost folosite în unitățile de învățământ din județul Sibiu un număr de 34 de teste antigen, din care 3 au avut rezultat pozitiv.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus