Sâmbătă,
27.02.2021
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Noul Spital Județean are toate avizele necesare: săptămâna viitoare va fi cerută autorizația de construire

Noul Spital Județean are toate avizele necesare: săptămâna viitoare va fi cerută autorizația de construire

Conducerea Consiliului Județean Sibiu anunță obținerea tuturor avizelor necesare pentru depunerea dosarului în vederea obținerii autorizației de construire pentru ridicarea unui nou spital județean, estimat la 422 de milioane de euro.

Proiectul noului Spital Județean de Urgență Sibiu a obținut acordul de mediu, se arată într-un comunicat emis în cursul zilei de marți de Consiliul Județean Sibiu, inițiatorul proiectului. ”Un aspect demn de evidențiat este faptul că în cadrul procedurii care stă la baza emiterii acordului de mediu nu a fost înregistrată nicio sesizare sau contestație referitoare la impactul asupra mediului pe care l-ar putea avea cea mai mare investiție a Consiliului Județean Sibiu”, arată reprezentanții CJ Sibiu, potrivit comunicatului amintit.

După obținerea acestui acord de mediu, reprezentanții CJ anunță că au toate avizele necesare, astfel încât la începutul lunii martie vor depune dosarul pentru obținerea autorizației de construire. ”Prin obținerea Acordului de Mediu, am reușit să facem încă un pas important pentru realizarea celui mai mare și mai dorit proiect de către sibieni. Avem toate avizele necesare și urmează într-un termen scurt să depunem documentația necesară pentru Autorizația de Construire. Un astfel de proiect necesită implicare sută la sută și mă bucur să pot spune că am găsit această echipă dedicată care depune toate eforturile pentru ca noul Spital Județean să devină realitate”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, conform sursei amintite.

Cea mai mare investiție

La 422 de milioane de euro, cu tot cu TVA, este estimată valoarea lucrărilor de construire a noului spital județean, precum și a dotărilor necesare. Sumele rezultă din studiul de fezabilitate actualizat, însușit în vara anului trecut de Consiliul Județean. Vicepremierul României, Dan Barna, anunța recent că din cele 30 de miliarde de euro alocate de UE României pentru Planul național de redresare și reziliență, aproximativ 200 de milioane de euro ar putea fi redirecționate către proiectului noului spital de la Sibiu.

Conform studiului de fezabilitate actualizat, viitoarea unitate medicală de pe Calea Șurii Mici va avea în total, 805 paturi de spitalizare continuă (620 vor fi alocate adulților și 185 copiilor) și 90 de paturi pentru spitalizarea de zi (din care 40 pentru copii).

Respectivul studiu estima că viitorul spital ar urma ridicat în termen de trei ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

Ce scrie în raportul de mediu despre noul spital

Sursa: Comunicat Consiliul Județean Sibiu

Concluziile Raportului privind impactul asupra mediului și măsurile pentru prevenirea, reducerea și, unde este posibil, compensarea efectelor negative asupra mediului evidențiază faptul că: 

-       proiectul propus se realizează conform celor mai bune practici în domeniul sanitar, dotările şi echipamentele prevăzute sunt de înaltă performanță și la standarde europene

-       proiectul propus nu are efecte semnificative asupra mediului şi a sănătăţii umane în context transfrontier

  •       impactul cumulat: amplasarea proiectului, mobilarea complementară a terenului, precum și măsurile propuse prin proiectul tehnic și soluțiile constructive, contribuie semnificativ la reducerea nivelului de zgomot la receptor și menținerea calității aerului în zonă.

Citește și Noul Spital județean: este propusă varianta unui spital mai mic, cu 805 paturi și costuri de 422 milioane de euro

Vizualizari: 13573

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Alex

Acum 3 zile

Deci pe când licitația pentru constructor?
Raspunde

Gaidarji

Acum 2 zile

Asadar nici una dintre observatiile pertinente facute in comentariile de cum 7 luni nu a fost bagata in seama de echipa de "speciali" la CJ Sibiu. Sa recapitulam: -caile de acces spre actualul amplasament sint insuficiente si fara prea multe posibilitati de dezvoltare intr-un viitor apropiat; -costurile de constructie pentru un pat sint mult mai mari decit in Germania (daca luam in seama doar diferenta mare dintre salariul in Romania si salariul in Germania pentru aceeasi activitate diferenta de costuri duce cu gindul la frauda sau la incompetenta factorului decizional; -numar mai mic de paturi decit in actualul spital; Domnilor din formatiunea USR Plus, ati promis cinste si competenta. Dati, va rugam, publicitatii o analiza privind propusa investitie si comentati observatiile facute de cetatenii Sibiului.
Raspunde

Zacuscă

Acum 2 zile

Cu toata lipsa de respect...dar chiar nu mai exista arhitecti capabili in tara asta ? Ce-i cu arhitectura asta stalinista, la un spital facut in 20...50. Era sa zic 2021, ma scuzati.
Raspunde

Nume ....

Acum 1 zi

În caz de "pandemie" ce faceti? Inbolnavti toată gloata de la copii la adulți și vârstnici? Mergem cu elicopterul lui Arafat la spital? Bine că păstrați armata în centrul Sibiului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus