Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Ore suspendate în două clase din Sibiu după ce doi elevi au fost confirmați pozitiv

Ore suspendate în două clase din Sibiu după ce doi elevi au fost confirmați pozitiv

Două clase din Sibiu își suspendă cursurile în urma testării pozitive a doi elevi. Este vorba despre o clasă de la Liceul „Onisifor Ghibu” și una de la Colegiul „Gheorghe Lazăr”. Până acum, de la redeschiderea școlilor 17 cadre didactice și 30 de elevi s-au infectat cu virusul SARS CoV-2. De asemenea, o școală din județ îți schimbă scenariul.

Miercuri, 24 februarie, din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 sau a modificării ratei de incidență pe localitate, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă un număr de  68 elevi din județul Sibiu învață în sistem online.

Ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitatea Apoldu de Sus vor trece din scenariul 2 în scenariul 3 - roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală), 14 elevi din clasele a VIII-a urmând să învețe în sistem online. Ei se adaugă celor 56 de elevi din Școala Gimnazială Apoldu de Sus care învățau în sistem on line.

Tot în on line se vor desfășura și orele de la clasa a  XII–a R de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu unde un elev a fost confirmat pozitiv (24 elevi vor învăța în sistem online) și de la clasa a XII-a D de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu unde un alt elev a fost confirmat pozitiv (30 elevi vor învăța în sistem online).

De la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, un număr de 17 cadre didactice (14 au desfășurat ore față în față) și 30 preșcolari și elevi (24 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.     

În prezent, în județul Sibiu un număr de 19.154 preșcolari și elevi (29,61% din cei existenți în unitățile de învățământ), desfășoară orele în sistem on-line.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Moraru

Acum 1 an

Am și eu o curiozitate : au fost testați elevii și cadrele didactice, așa cum prevede Ordinul comun publicat în Monitorul Oficial? În București, nu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus