Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Una din cele mai mari agenții de turism din România își vinde proiectul celui de-al doilea hotel din Sibiu

Una din cele mai mari agenții de turism din România își vinde proiectul celui de-al doilea hotel din Sibiu

Reprezentanții Karpaten Turism, una din cele mai mari agenții de turism din România, au decis să vândă terenul de la intrarea în Sibiu, pentru care au și obținut autorizația de construire a unui hotel de patru stele.

Decizia de a vinde terenul pe care a fost elaborată documentația ridicării unei clădiri cu subsol și cinci niveluri supraterane a fost luată la începutul acestui an. ”Karpaten Turism vinde teren în Sibiu, bulevardul Vasile Milea, în suprafață de 1.280 mp, cu PUD (S+P+3E+R/M), cu POT 40% și CUT 1,6 și autorizație de construire. În plus cedează teren alăturat de 157 mp, luat în concesiune pe 20 ani, pentru parcare autoturisme. Preț total 652.800 de euro, plus TVA”, este descris în anunțul dat publicității de reprezentanții Karpaten Turism.

Agenția este printre cei mai mari operatori de turism, în special pe partea ”incoming” – înaintea perioadei de pandemie, numărul de turiști străini veniți în România prin intermediul Karpaten depășea 250.000. Proiectul hotelului prevăzut la intersecția bulevardului Vasile Milea cu strada Oncești (vezi foto principală – sursa Google Earth) a fost demarat în aceeași perioadă cu cea de amenajare a unor facilități de cazare în zona centrală a Sibiului, tot de către Karpaten Turism. În actualele condiții, Gheorghe Mărginean, medieșeanul care conduce grupul de firme Karpaten, a ales să continue cu unul dintre proiecte. ”Să construim noi două hoteluri în același timp la Sibiu ar însemna să ne «canibalizăm» proiectele. Mai ales că mai avem în implementare și la Bistrița un proiect pentru ridicarea unui boutique hotel de 45 de camere”, declară Gheorghe Mărginean pentru Turnul Sfatului. Potrivit lui, investiția în facilitățile de cazare care urmează a fi amenajate în zona bulevardului Victoriei continuă.

Terenul scos la vânzare

În ceea ce privește clădirea autorizată a fi ridicată pe terenul de pe bulevardul Vasile Milea, scos acum la vânzare, aceasta ar avea o suprafață desfășurată de aproximativ 2.200 de mp. ”Am fost contactat și de dezvoltatori imobiliari legat de vânzarea acestui teren. Deoarece proiectul poate fi dezvoltat și în domeniul imobiliar, având în vedere faptul că există și acel teren concesionat care asigură locuri de parcare pentru 45 de mașini. În proiectul nostru existau 69 de unități de cazare, care pot fi transformate în 40 – 45 de apartamente”, descrie Mărginean.

Vizualizari: 5759

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Karpaten Cheat

Acum 1 lună

Suprafața de 157 mp ar ajunge doar pentru 10 - 12 automobile. Ai putea parca 45 de mașini doar dacă faci parcare supraetajată, dar terenul nu permite o rampă accesibilă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus