Marţi,
19.10.2021
Innorat
Acum
6°C

Campania „Împreună împotriva virusului” la Copșa Mică. „Am reușit să înscriem în platformă 32 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani”

Campania „Împreună împotriva virusului” la Copșa Mică. „Am reușit să înscriem în platformă 32 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani”

Primăria orașului Copșa Mică vine în ajutorul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani care nu au reuşit să se înscrie pe Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Cu ajutorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul primăriei, la finalul lunii ianuarie s-a demarat o campanie de înscriere a celor care solicită ajutor pentru înscrierea pe platformă.

„Ne-am dat seama că avem destul de multe persoane în vârstă care nu au aparținătorii lângă ei și cărora le este destul de greu să se înscrie în platformă. Împreună cu domnul primar și cu personalul de la Asistență Socială ne-am gândit să facem această campanie pentru a-i ajuta pe cei cu vârsta de peste 65 de ani. Procesul de programare este destul de complicat pentru oamenii în vârstă și tocmai de aceea ne-am gândit să facem noi acest lucru pentru ei și să îi ajutăm”, spune Cosmin Mărginean, consilier IT în cadrul primăriei Copșa Mică.

Pentru înscriere, persoanele în cauză sau aparţinătorii acestora vor solicita de la primărie un formular pe care îl vor completa cu datele personale și îl vor depune tot la primărie.

„Am făcut un formular pe care cei care doresc îl completează, ni-l lasă nouă, iar apoi noi ne ocupăm cu introducerea datelor în sistem pentru a-i programa la vaccinare. Am început această campanie de aproximativ o lună și am reușit să înscriem în platformă 32 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani”, mai spune Cosmin Mărginean.

Tot în această perioadă Direcţia de Asistenţă Socială Copşa Mică împreună cu medicii de familie din oraş stabilesc o listă a persoanelor imobilizate sau netransportabile, care doresc să se vaccineze, pentru a fi imunizate de către echipa mobilă de vaccinare a DSP.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus