Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Afacere de familie, la Cornățel. Trei sociologi și un viitor inginer se ocupă cu creșterea florilor

Afacere de familie, la Cornățel. Trei sociologi și un viitor inginer se ocupă cu creșterea florilor

O familie formată din trei sociologi și un viitor inginer s-a mutat la Cornățel în anul 2012. Mama a descoperit curând plăcerea de a crește flori, după mai mult timp petrecut lucrând pentru o multinațională, iar cu ultima primă de la acest loc de muncă a făcut prima investiție într-o afacere pornită de la această pasiune.

Familia Mihali se ocupă, printre altele, de cultivarea florilor și realizează diferite decorațiuni, aranjamente, tablouri și terarii, toate bazate pe natura care îi înconjoară. Totul a început cu mutarea în mijlocul naturii, la Cornățel.

„Trei dintre noi suntem sociologi, eu, soțul și fiica mea de 26 de ani, iar băiatul este student și a ales să devină inginer. În 2012 ne-am mutat în Cornățel și am descoperit pasiunea mea pentru natură și pentru flori. Am fost uimită cum am putut trăi atâția ani fără să fiu conectată la tot ceea ce îți oferă natura. Aici am descoperit bucuria de a îngriji florile, grădina, de a simți pământul, de a mă bucură de lucruri simple. După ce m-am mutat, îmi cumpăram multe flori și le îngrijeam aproape obsesiv-compulsiv. Atunci mi-am dat seama că florile îmi aduc momente de bucurie, liniște și relaxare”, povestește Iulia Mihaela.

Afacerea a început să prindă contur doi ani mai târziu, când a decis să renunțe la jobul pe care îl avea la o multinațională, „într-un parteneriat greoi cu alte organizații și m-am gândit să iau o pauză din activitatea mea de sociolog”.

Primii bani investiți au fost dintr-o primă consistentă primită la sfârșitul colaborării. Atunci a hotărât să își achiziționeze primul solar și tot ce avea nevoie pentru cultură de primăvară (zambile, lalele, etc). Iulia spune că a fost nevoie de mult curaj să facă acest pas.

„Am avut mare curaj și un gram de inconștiență pentru că florile de primăvară trebuie programate să înflorească și dacă reușești să faci asta trebuie vândute într-un interval foarte scurt. A fost extrem de solicitant...”

Dar a meritat. Pasiunea familiei pentru natură s-a dezvoltat frumos și s-a transformat într-o mică afacere căutată de sibienii de pretutindeni. Pentru realizarea produselor sunt folosite numai materiale naturale și „creativitate, pasiune și respect pentru clienți”, spun ei.

Pe lângă florile cultivate, realizăm diferite decorațiuni, aranjamente, terarii, tablouri. În realizarea produselor noastre decorative folosim materiale naturale cum ar fi: lut, plante stabilizate, licheni și mușchi stabilizați.”

200.000 de euro investiți până acum

Banii pentru această afacere au fost investiți treptat. De la prima obținută de la multinațională și până în prezent s-au strâns aproximativ 200.000 de euro, spune Iulia Mihali – toți pentru ca plăcerea lor de a crea obiecte deosebite, naturale, să poată continua. „Investim încontinuu în această afacere, dorim să accesăm și fonduri europene. Vrem să creștem natural, lucrurile să curgă , fără a ne propune să facem strategii complicate de business. Eu spun că sibienii sunt încântați. Personal, simt că munca noastră este apreciată și că reușim să stabilim relații autentice cu iubitorii de frumos”, explică aceasta.

Pentru venirea primăverii, familia Mihali pregătește câteva obiecte specifice sărbătorilor din luna martie.

„Mărțișoare inedite din plante stabilizate sau uscate, din licheni și mușchi decorativi, florile clasice de primăvară de care nu ne vom plictisi niciodată (zambile, narcise, mușcări, primule), diferite decorațiuni florale și nelipsitele terarii care aduc natura mai aproape de noi.”

În următoarea perioadă „Florile de Cornățel” vor fi găsite în ambele mall-uri (între 26 februarie - 8 martie) și pe centru, strada Nicolae Bălcescu (între 6 - 8 martie). Mai multe fotografii și detalii găsiți pe pagina de Facebook a afacerii, Flori de Cornățel by Mihali Iulia Mihaela.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus