Sâmbătă,
23.10.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Clase închise la Goga și Brukenthal după ce doi elevi au fost confirmați cu SARS CoV-2

Clase închise la Goga și Brukenthal după ce doi elevi au fost confirmați cu SARS CoV-2

Șapte clase și-au suspendat orele, iar elevii urmează să-și continue școala în on line după ce doi elevi și cinci cadre didactice au fost infectate cu virusul SARS CoV-2, în ultimele 24 de ore, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. De asemenea, în județ se află 11 unități școlare în scenariul roșu din cauza ratei de incidență care depășește trei la mia de locuitori. În momentul de față, peste 19.300 de elevi învață în sistem on line, iar 27 de cadre didacțice și 33 de elevi au fost testați poztiv. 

Luni, 1 martie, având în vedere rata de incidență, pe localități, a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 raportată de către Prefectura Sibiu și D.S.P. Sibiu în 26 februarie, precum și a numărului cazurilor de îmbolnăvire cu acest virus, 29,96% din elevii înscriși în unitățile de învățământ din județul Sibiu vor desfășura orele în sistem on-line.

În ceea ce privește scenariile în care se află unitățile de învățământ din județ, IȘJ pune la dispoziție lista acestora.

Potrivit acesteia în scenariul 3 - roșu (rata de incidență de peste 3 la mie) se află 11 unități de învățământ din localitățile Scoreiu, Apoldu de Sus, Boian, Orlat, Apoldu de Jos, Săliște și Curciu - preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală.

În scenariul 2 - galben (rata de incidență peste 1 la mie, dar mai mică sau egală 3 la mie) se află 179  de unități de învățământ din municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Șelimbăr, Șeica Mare, Sadu, Șura Mare, Cornățel, Cristian, Copșa Mare, Șura Mică, Cisnădie, Stejărișu, Miercurea Sibiului, Bradu, Agârbiciu, Ațel, Avrig, Copșa Mică, Dumbrăveni, Ighișul Nou și Veștem– preșcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale se vor prezenta la școală;

În scenariul 3 - verde (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie) se află 163 de unități de învățământ din restul localităților – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

„Chiar dacă unele localități sunt în scenariul roșu sau galben, elevii de la grădiniță sau de la clasele Pregătitoare – IV vor merge la școală deoarece în aceste localități nu sunt clase de învățământ gimnazial, elevii desfășurând cursurile în alte localități (exemplu localitățile: Cornățel, Copșa Mare și Stejărișu). Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Agârbiciu și elevii de la Școala Primară Fofeldea vor desfășura orele online și săptămâna viitoare din cauza lucrărilor nefinalizate”, transmite Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu.

Doi elevi și cinci dascăli testați pozitiv în ultimele 24 de ore

Începând de astăzi, 26 februarie, orele se vor desfășura în sistem on-line la clasa a VIII-a A de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu acolo unde un elev a fost testat pozitiv (29 elevi vor învăța în sistem online) și la clasa a XII-a A de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, acolo unde un alt elev a fost testat pozitiv (32 elevi vor învăța în sistem online).

Cele cinci cadre didactice infectate cu SARS CoV-2 predau la clasa a III-a A de la Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Orlat (13 elevi vor învăța în sistem online), la grupa mică de la Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța Poveștilor” Sibiu (23 preșcolari desfășurau cursurile în sistem online de vineri, 19.02.2021), la clasa a IV-a G de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu (30 elevi vor învăța în sistem online), la grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Sibiu (18 preșcolari vor desfășura cursurile în sistem online) și la clasele Pregătitoare, a I-a și a II-a (învățământ simultan) de la Școala Primară Armeni (8 elevi vor desfășura cursurile în sistem online).

De la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, un număr de 26 cadre didactice (21 au desfășurat ore față în față) și 33 preșcolari și elevi (27 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Luni, 1 martie, în județul Sibiu un număr de 19.385 elevi (29,96%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem on-line.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Patri

Acum 7 luni

la goga o invatat si euro stefanutza,acum vreo 20 de ani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus