Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
6°C

Cum să vă dați seama dacă ar trebui să cumpărați un fier de călcat vertical

Dacă doriți să reduceți timpul de călcat, utilizarea unui fier de călcat cu aburi sună ca o opțiune tentantă. Aceste fiare cu aburi sunt concepute pentru îngrijirea rapidă a hainelor pe umeraș, fără a fi necesară instalarea unei mese de călcat.

În acest articol, ne uităm la ceea ce fac fiarele de călcat cu aburi și ce funcții trebuie să aveți în vedere.

Ce este un fier de călcat și de ce ar trebui să cumpăr unul?

Fiarele de călcat cu aburi - numite uneori steamere - sunt concepute pentru retușuri de ultim moment. Dacă trebuie să faceți o călcare de urgență înainte de a ieși afară, ar trebui să puteți apuca steamerul și să-l dați rapid peste haine.

Sunt comercializate ca fiind ușoare și convenabile de utilizat și nu necesită o masă de călcat (deși unele pot fi utilizate atât pe orizontală, cât și pe verticală). Sunt recomandate și pentru haine delicate, deoarece reduc riscul de arsură.

S-ar putea să luați în considerare un fier de călcat cu aburi dacă:

 • călcați în mod regulat doar un singur articol odată (și de obicei vă grăbiți)
 • doriți un fier de călcat ușor pentru a vă călca hainele atunci când călătoriți
 • considerați fiarele de călcat tradiționale greu de folosit
 • aveți o mulțime de haine delicate și greu de călcat

Ce tip de fier de călcat cu aburi ar trebui să aleg?

Există două tipuri principale de fiare de călcat cu aburi din care puteți alege: portabil și vertical.

1. Fier de călcat portabil - acestea sunt mai mici, mai ușoare și mai portabile decât modelele verticale (între 1 și 2 kg, în timp ce modelele verticale pot avea mai mult de 7 kg). Deci, acesta este genul de care aveți nevoie dacă doriți să-l luați în vacanță. Au un mic rezervor de apă în interior. Unele au forma unui cap de duș, iar altele arată mai mult ca un ceainic.

2. Fier de călcat vertical - acestea sunt mai mari și mai voluminoase decât modelele portabile. Un fier de călcat vertical are un rezervor mare de apă în bază, ceea ce înseamnă că poate aburi mai mult timp. Adesea vin cu un cuier încorporat și sunt și mai puternice.

La ce caracteristici utile ar trebui să mă uit?

Dacă sunteți în căutarea unui fier de călcat cu aburi, căutați aceste caracteristici care vor ușura viața:

 • Greutate - dacă intenționați să îl luați în călătorii (de exemplu la o nuntă sau într-o vacanță în străinătate) sau considerați că fierul de călcat obișnuit este prea greu, căutați un model uș
 • Abur continuu - să apăsați degetul în mod constant pe butonul de abur poate fi inconfortabil. Căutați unul care abureste continuu.
 • Setări pentru abur - unele fiare de călcat vă permit să variați debitul de abur, ceea ce poate fi la îndemână dacă aveți nevoie de abur atât pentru articolele delicate, cât și pentru cele mai voluminoase.
 • Timp rapid de încălzire - esențial dacă sperați că fierul dvs. de călcat cu aburi vă va economisi timp.
 • Rezervor de apă - nu doriți unul atât de mic încât să fie nevoie să îl reumpleți în mod constant.
 • Potrivit pentru toate țesăturile - unii producători afirmă că modelele lor sunt potrivite pentru toate țesăturile, inclusiv mă Dacă cumpărați un fier de călcat cu aburi special pentru îmbrăcăminte delicată, asigurați-vă că verificați mai întâi acest lucru.

Cum îmi dau seama dacă un fier de călcat cu aburi se potrivește nevoilor mele?

Nu vă lăsați influențați de hype-ul de marketing: fiarele de călcat cu aburi nu vor fi soluția potrivită pentru toată lumea. S-ar putea să vă simțiți mult mai bine cu unul dintre cele mai bune fiare de călcat și cu o masă de călcat ușor de utilizat.

În timp ce ideea unui fier mic și portabil care netezește rapid hainele de pe umeraș este tentantă, în realitate că nu e întotdeauna atât de ușor. Iată câteva dintre avantajele și dezavantajele principale față de achiziționarea unui fier de călcat cu aburi.

Avantaje ale fiarelor de călcat cu aburi:

 • nu trebuie să scoateți masa de călcat
 • mai ușoare decât unele fiare de călcat obișnuite, deci mai potrivite pentru călătorii
 • aburul poate fi mai blând asupra hainelor decât călcarea obișnuită
 • Unele pretind că împrospătează și igienizează hainele, precum și că îndepărtează cutele

Dezavantaje ale fiarelor de călcat cu aburi:

 • mai puțin puternice decât fierele de călcat obișnuite și nu neapărat mai ieftin
 • hainele sunt lăsate deseori umede, așa că va trebui să așteptați până se usucă înainte de a le purta
 • este greu să călcați corect marginile hainelor sau să vă deplasați în jurul nasturilor și în colțuri ascuțite, cum ar fi gulere, pentru un finisaj curat

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus