Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Amenzi în valoare de 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

Amenzi în valoare de 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

Peste 80 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii sibieni în ultimele 24 de ore, valoarea acestora fiind de 3.000 de lei, cele mai multe dintre ele fiind pentru nepurtarea măștii de protecție. Controale au mai făcut polițiștii locali care au aplicat 8 amenzi pentru nepurtarea măștii, jandarmii, jandarmii montani, angajații Aeroportului Sibiu și inspectorii DSVSA. Aceștia au aplicat doar avertismente acolo unde au descoperit nereguli.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 127 de forțe ale poliției și poliției locale, anunță autoritățile sibiene.

Astfel, au fost verificate 1.016 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 67 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 274 de mijloace de transport, din care 94 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei, dintre care 78 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și patru sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 198 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 26 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate șapte avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Totodată, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  11 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 8 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

De asemenea, reamintesc faptul că oricine poate sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Kokos

Acum 2 ani

Amenzi de 15.000 lei in titlu si de 4.000 lei in articol! Bun asa!

Raspunde

Marcian Radu

Acum 2 ani

80 de amenzi ? Ahahaha. Ce am mai ras... Vineri la ora 14 in Piata Mare cu greu puteai spune ca 50% din oameni purtau masca. Asa ca astea 80 de amenzi nu inseamna absolut nimic...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus