Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
6°C

Barometrul pandemiei

Barometrul pandemiei

La cel mai mic festivism îi vezi pe toți aliniați: prefect, primar, președinte de consiliu județean, parlamentari, consilieri, directori, manageri. Iar la câteva secunde distanță Facebook-ul îți oferă retrăirea momentului prin mai multe ipostaze: reclame plătite de la fiecare în parte. Cei mai îndrăzneți, nu mulți, dau cu selfie, însă majoritatea dau poza de grup sau ”single” eventual chiar decupată, cu câte un citat mai mult decât optimist. Eventual copiat de la unul la altul, în lipsă de inspirație.

Deja e un obicei împământenit. Ne-am obișnuit cu el, de multe ori chiar nu ni se mai pare deplasat. Atâta vreme cât Primăria Sibiu își urcă în antetele documentelor un premiu de cel mai de vizitat oraș în pandemie, pentru care a plătit zece mii de euro, e normal ca orice cetățean de rang înalt să se ”înnobileze” cu atribute care trec vag pe lângă ei.

Nici nu ar fi o problemă asta, atâta timp cât în momente dificile societatea e lăsată de izbeliște. Poate vă mai amintiți momentele în care Sibiul făcea ”breaking news” când trăia zilele de apogeu al pandemiei. Cazuri – valuri, ATI-urile dădeau pe dinafară, morții se stocau la marginea spitalului și nici urmă de autoritate. În acele zile nimeni nu-și mai amintea numele primarului ori al președintei de la Consiliul județean, iar de la prefectură răzbătea un vifor a nesiguranței de-ți băga frica în oase. Nimic pe Facebook, nimeni în stradă, nicio asumare. Iar de cum am trecut hopul, i-am revăzut pe toți la fel de veseli și optimiști. Așa cum sunt azi.

Dincolo de știrile zilei, de statistici și alte cifre, veți vedea când vine al treilea val atunci când vor dispărea din nou. E cel mai bun barometru al pandemiei.  

Vizualizari: 7778

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Vreau să stiu

Acum 1 lună

De unde este poza de grup? Ce au serbat? Puneti informatii întregi nu doar bucatele!
Raspunde

Cine este în poza

Acum 1 lună

Cind a fost facuta poză si cine sunt actorii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus