Sâmbătă,
31.07.2021
Cer Senin
Acum
22°C

Mâine ajung în țară peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer

Mâine ajung în țară peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer

Luni, 1 martie, sosește în România o tranșă de peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech. Din acestea, 2.400 de doze ajung la Sibiu. Progamarea pentru aceste doze se poate face deja din 27 februarie. Potrivit autorităților, următoarea tranșă de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în țară în data de 8 martie. În momentul de față se așteaptă confirmarea companiei producătoare.

Luni, 1 martie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Este vorba despre 214.110 doze. Autoritățile anunță că vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi distribuite astfel:

- Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 24.570 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iași: 28.080 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 24.570 doze.

La Sibiu vor ajunge 2.400 de doze, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Programarea pentru vaccinarea cu serul Pfizer BioNTech, a început din 27 februarie, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, aceasta putând fi făcută de persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Următoarea tranșă de vaccina ar putea fi livrată în 8 martie

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 8 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus