Duminică,
01.08.2021
Cer Senin
Acum
29°C

O nouă viață pentru Nea Ion. Nevăzător și bătrân, locuia cu un câine într-o clădire dărăpănată

O nouă viață pentru Nea Ion. Nevăzător și bătrân, locuia cu un câine într-o clădire dărăpănată

Povestea înduioșătoare a unui vârstnic nevăzător care a ajuns să-și ducă zilele într-o locuință dărăpănată și rece, alături de un cățel care îi ținea companie, i-a convins pe cei de la Direcția de Asistență Socială, ajutați de o fundație, să îl mute pe Nea Ion într-un centru pentru bătrâni.

Nea Ion este o figură cunoscută în satul Glâmboaca, Avrig. În vârstă de 65 de ani, singur și orb, a atras deopotrivă mila oamenilor, dar și șansa unora de a profita de slăbiciunea sa. Ani la rând a trăit din mila vecinilor și a cunoscuților, însă acum, în sfârșit, acest lucru a ajuns la final. Recent a fost ajutat să se mute în Centrul de Seniori din Merghindeal, iar recunoștința față de salvatorii săi este infinită. „Sunteți cei mai generoși oameni pe care i-am întâlnit!", le-a spus el acestora.

„Reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Avrig au căutat, la începutul acestui an, cazurile din zonă care ar avea nevoie de ajutorul nostru. Așa l-am găsit pe Nea Ion. Era într-o stare foarte rea, trăia singur, într-o casă dărăpănată și goală, singurul companion fiindu-i un cățel. Ani întregi a trăit din mila vecinilor și a cunoscuților, însă nu toți i-au vrut binele, pentru că, iată, starea sa nu era deloc bună” - Lidia Bădilă, purtător de cuvânt al Primăriei Avrig

Putea fi mult mai bine, spune ea, însă el nu-și putea purta singur de grijă. „Avea bani în mână și nu știa niciodată câți erau, nu știa că e posibil să trăiască și altfel. În ultimele luni a fost ajutat de angajații direcției, care inclusiv au pus bani și i-au cumpărat mâncare, haine sau produse de igienă personală.”

Nea Ion a găsit însă acum un adăpost cald și primitor, cu ajutorul primăriei și al Fundației B&B Adept, la Centrul pentru Seniori din Merghindeal, iar cățelul care i-a ținut de urât în tot acest timp a rămas în grija vecinilor.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

?

Acum 5 luni

si tovarasul lui cainele, a ramas al nimanui ?
Raspunde

Gabriel

Acum 5 luni

Este minunat ce ati facut. De fapt asta este normalitatea. Sa avem grija de persoanele varstnice si mai ales cele care nu sunt autosuficiente.Toata stima.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus