Sâmbătă,
15.05.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Cel mai bun aparat de sudură: trebuie sau nu să ţii cont de producător?

Cel mai bun aparat de sudură: trebuie sau nu să ţii cont de producător?

 

Aparatul de sudură este un ajutor de nădejde atunci când se află în mâinile potrivite, fiind capabil să îndeplinească sarcini care, altfel, ar fi fost greu de dus la bun sfârşit.

Magazinele de specialitate comercializează atât aparate de sudură pentru uz casnic sau semi-profesional, cât şi pentru uz industrial sau profesional.Una dintre întrebările pe care şi le pun cei care doresc să achiziţioneze cel mai bun aparat de sudură, indiferent de tipul său, se referă la producător. Este sau nu important producătorul aparatului de sudură? În continuarea articolului vor fi expuse motivele pentru care ar trebui să se ţină cont de producător atunci când se alege un aparat de sudură, precum şi informaţii cu privire la producătorii de top din acest domeniu.

De ce este recomandat să ţii cont de producătorul aparatului de sudură?

Principalul argument care susţine importanta producătorului unui aparat de sudură este calitatea sudurii. Unele branduri mai cunoscute şi populare oferă calitate superioară, pe când altele au performanțe vizibil mai slabe.

Un alt argument important ține de siguranţa în utilizare. Aparatele produse de branduri de top în domeniu sunt făcute în aşa fel încât să nu pună în pericol siguranţa utilizatorului şi respectă toate normele în vigoare. Pe de altă parte, există şi aparate de sudură no name, ce pot provoca accidente de muncă.

De asemenea, aparatele care aparţin unui brand popular sunt folosite de mai mulţi sudori, care au putut oferi un feedback. Astfel, problemele iniţiale care au apărut au putut fi rezolvate între timp de către producător pentru modelele mai noi. Tot datorită utilizării de către mai mulţi profesionişti în domeniu, se pot găsi mai uşor informaţii cu privire la funcţionarea şi întreţinerea aparatului de sudură.

Într-o lume în care internetul este principala sursă de informare a tuturor, un sudor la început de drum va putea găsi mai uşor sfaturi cu privire la modelul de aparat de sudură ales, dacă acesta aparţine unui producător renumit. Poate fi vorba despre diverse surse: forumuri de specialitate, site-ul producătorului, site-urile comercianţilor sau bloguri de profil.

Nu în ultimul rând, un brand bine consolidat va răspunde prompt problemelor care pot să intervină în perioada în care aparatul este în garanţie. Perioada de garanţie se poate întinde până la 36 de luni, însă nimeni nu poate şti sigur dacă un producător no name va mai fi pe piaţă atunci când vine vremea folosirii garanţiei.

Producători de top de aparate de sudură

Pe piaţa de profil sunt câţiva producători de top care garantează calitatea aparatului de sudură, iar cei care aleg aceste branduri pot fi siguri că investiţia este făcută pe termen lung şi că se pot baza pe aparat. Dintre aceştia, se pot aminti următorii, care au fost clasificaţi în funcţie de tipul aparatului de sudură:

 • În privinţa mărcilor de consumabile şi accesorii pentru aparate de sudură, se pot menţiona următoarele:
  • aparate de sudură în puncte: Modular, Telwin;
  • aparate de sudură MIG-MAG: Bohler, Telmig, Miller Electric, Kemppi, Telwin Technology, Lincoln Electric, ESAB (Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget);
  • aparate de sudură sub strat de flux: Miller Electric;
  • aparate de sudură TIG: Telwin Technology, Tecnica, Bohler, Miller Electric, Kemppi, Lincoln Electric, Esab;
  • aparate de sudură tip invertor: Bohler, Kemppi Minarc, Telwin Technology, Esab, Miller Electric, Tecnica, Lincoln Electric;
  • aparate de sudură tip redresor: Miller Electric şi Telwin cu modelul Linear;
  • aparate de sudură tip transformator: Miller Electric şi Telwin cu modelele Nordică, Artika şi Eurarc.
  • Hypertherm;
  • Binzel;
  • Bohler;
  • Telwin.

Mulţi dintre aceşti producători sunt pionieri în domeniul sudurii, fapt confirmat de câteva informaţii interesante, demne de menţionat:

 • fondatorul ESAB a dezvoltat primul electrod de sudură învelit din lume, în anul 1904;
 • cofondatorii Lincoln Electric au lansat în 1911 pe piaţa o inovaţie în domeniu, primul aparat de sudură cu arc cu tensiune variabilă;
 • primul aparat de sudură făcut de fondatorul Miller Electric a fost realizat din fier vechi, în atelierul din subsolul casei sale.

Indiferent de producătorul aparatului de sudură ales, nu trebuie scăpat din vedere un aspect extrem de important: echipamentul complet de protecţie. Acesta este format din mască, mănuşi, cască şi îmbrăcăminte cu proprietăţi ignifuge. Nici cel mai bun aparat de sudură nu va putea proteja utilizatorul împotriva situaţiilor periculoase, dacă acesta nu poartă echipamentul corespunzător.

Este recomandat că aparatele de sudură, consumabilele, accesoriile şi echipamentul de protecţie să fie achiziţionate dintr-un magazin de încredere, care comercializează produse de top, dar care acordă şi consultanță gratuită clientului. Produsele de calitate, inovative şi fabricate la standarde înalte vor fi durabile, longevive şi vor asigura un flux continuu de lucru.

Comentarii

1 comentarii

Balamuc

Acum 2 luni

Unul din cel mai bun aparat de sudura: FRONIUS / Austria. Domnul Fronius sa nascut in Hermannstadt
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus