Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Vechiul/noul prefect al Sibiului pune ”batista pe țambalul” taxei de salubrizare: foștii sunt de vină!

Vechiul/noul prefect al Sibiului pune ”batista pe țambalul” taxei de salubrizare: foștii sunt de vină!

Chestiunea taxei de salubrizare încasată pentru imobilele nelocuite, declarată nelegală la Cisnădie, dar încasată la Sibiu, este considerată subiect închis de cel care conduce acum Instituția Prefectului Sibiu. Mircea Crețu arată că responsabilă de această situație este o predecesoare de-a lui.

Instituția Prefectului Sibiu este cea care, în urmă cu câteva zile, comunica pentru Turnul Sfatului că taxa de salubrizare pentru imobilele nelocuite încasată de la cetățenii municipiului Sibiu nu a fost atacată în instanță deoarece nu există (detalii despre jumătatea de milion de euro astfel încasată de la sibieni puteți citi aici). În fața evidentei erori (taxa a fost încasată timp de 20 de luni de la aproximativ 11.500 de sibieni), Turnul Sfatului a solicitat lămuriri suplimentare, transmițând reprezentanților Guvernului în teritoriu o copie a Regulamentului adoptat în 2019 și aflat în vigoare până în ianuarie 2021.

Contextul acestei solicitări este cel în care, în urma unei acțiuni deschisă în contencios administrativ de Instituția Prefectului Sibiu, Tribunalul Sibiu a anulat taxa pe imobilele nelocuite percepută la Cisnădie.

”De ce această prevedere (identică celei din Regulamentul de la Cisnădie) nu a fost luată în considerare de juriștii Instituției Prefectului Sibiu? Cine este persoana din cadrul Instituției Prefectului Sibiu care își asumă susținerea potrivit căreia Regulamentul din Sibiu este diferit de cel din Cisnădie și aplicarea lui nu trebuia atacată?”, au fost întrebările transmise de Turnul Sfatului.

Mircea Crețu, prefectul Sibiului destituit miercuri și reinstalat pe funcție în cursul zilei de joi, consideră subiectul închis, din moment ce din luna februarie la Sibiu există un alt regulament. ”Vă comunicăm faptul că asupra hotărârii nr. 179/2019 adoptată de către Consiliul Local al municipiului Sibiu (cel prin care a fost instituită taxa pentru imobilele nelocuite – n.r.) a fost exercitat controlul de legalitate de către prefectul aflat în funcție la acea dată, care a avut posibilitatea de a aprecia legalitatea actului administrativ în cauză. În momentul de față, hotărârea la care faceți referire și-a încetat efectele juridice potrivit dispozițiilor art. 2 din Hotărârea nr. 35 adoptată de Consiliul local al municipiului Sibiu în data de 5 februarie 2021 (este vorba de noul Regulament al taxei de salubrizare – n.r.)”, a răspuns, în scris, prefectul Mircea Crețu pentru Turnul Sfatului.

După cum arăta Turnul Sfatului la începutul acestei săptămâni, prefectul indicat de Mircea Crețu drept responsabil de neatacarea taxei de la Sibiu, Adela Muntean, arăta că nu a mai avut timp de acest lucru deoarece a fost schimbată din funcție. Maria Minea, cea care i-a urmat la conducerea Instituției Prefectului, nu a fost pusă în temă cu subiectul taxei pentru imobilele nelocuite. Iar actualul prefect, Mircea Crețu, știa că o astfel de taxă nu există la Sibiu.

Citește și Când instituțiile eșuează. Istoria unei jumătăți de milion de euro încasată nelegal pentru gunoi de la mii de sibieni

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2223

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Der Konig

Acum 3 ani

Cred ca este pentru prima data de la atestarea Sibiului, din anul 1191, cand si primarita si prefectul si in general toti mai marii orasului, debordeaza de nesimtire, prostie, aroganta si miserupism fata de sibieni! PNL Sibiu si FDGR, sper sa ajungeti la cimitirul istoriei! *****

Raspunde

Nume

Acum 3 ani

Prefecții nu trebuie să știe din start toate prostiile pe care le fac primăriile. Exista o armata de funcționari care sa se ocupe de treburile astea și să-l informeze pe prefect. Dar crețu asta acoperă rahatul și ne minte cu nerușinare. Comunist împuțit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus