Luni,
06.12.2021
Ploi Scurte
Acum
2°C

Daune de 20.000 de lei pentru FDGR: ”pentru calomniile proferate, încă un reprezentant al «regimului Dragnea-Dăncilă» a primit ce a meritat”

Daune de 20.000 de lei pentru FDGR: ”pentru calomniile proferate, încă un reprezentant al «regimului Dragnea-Dăncilă» a primit ce a meritat”

Curtea de Apel Craiova a decis, definitiv, că Darius Vâlcov, fostul consilier al fostului premier Viorica Dăncilă, trebuie să plătească 20.000 de lei, drept despăgubiri morale, ca urmare a publicării pe Facebook a unui colaj prin care spunea că Forumul Democrat al Germanilor din România are un trecut nazist.

”Încă un reprezentant al «regimului Dragnea-Dăncilă» a primit din partea justiției ce a meritat, pentru calomniile proferate la adresa noastră”, este mesajul cu care Ovidiu Ganț, deputatul minorității germane din România, a distribuit o postare a FDGR referitoare la procesul cu Darius Vâlcov (foto principală). 

”FDGR a câștigat procesul cu Darius Vâlcov. Soluția este definitivă. Recursul lui Darius Vâllcov a fost respins ca nefondat de Curtea de Apel Craiova. Acesta contestase soluția Tribunalului Olt prin care fusese obligat la plata de daune în valoare de 20.000 RON pentru postări defăimătoare la adresa FDGR și a minorității germane”, este anunțul făcut de Forumul Democrat al Germanilor din România la finele acestei săptămâni.

Procesul la care fac ei referire a început din aprilie 2019, la Judecătoria Slatina, unde FDGR a primit dreptate. Vâlcov a formulat apel, care s-a judecat la Tribunalul Olt. Aici procesul s-a încheiat în iulie anul trecut, instanța dând dreptate tot FDGR. Fost primar al Craiovei, fost ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov a promovat recurs și împotriva acestei hotărâri, demersul său încheindu-se la Curtea de Apel Craiova, la începutul lunii februarie 2021. ”Respinge recursul ca nefondat. Respinge cererea intimatului reclamant de acordarea a cheltuielilor de judecată în recurs. Definitivă”, a decis instanța din sudul țării.

Procesul împotriva lui Darius Vâlcov a fost deschis după ce, în septembrie 2018, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook un colaj în care apărea svastica şi textul ”«Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien» şi «Grupul Etnic German din România = Forumul Democrat al Germanilor. Grupul Etnic German a fost declarat organizaţie nazistă»”. Fostul demnitar român face obiectul și altor dosare penale instrumentate de DNA și trimise pe rolul instanțelor.

Vâlcov nu este singurul reprezentant al fostei puteri obligat să plătească pentru calomnii aduse la adresa minorității germane și a FDGR. Spre exemplu, în vara anului trecut, o decizie a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și-a găsit după doi ani verdictul final: Liviu Pop, fost ministru al Educației, este vinovat de discriminare și primește un avertisment după ce a spus în mai multe rânduri că FDGR este o organizație nazistă. Fostul ministru al Educației a primit o amendă de 2.000 de lei pentru afirmațiile făcute la Antena 3 în august 2018.

Conducerea FDGR a anunțat faptul că toți banii primiți drept daune morale vor fi donați în scopuri caritabile.

Vizualizari: 2258

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ghita

Acum 9 luni

200.000 € ar fi corect (cel putin)
Raspunde

Dani ocna

Acum 9 luni

corect-fdgr are nu tecut ci mostenire DECOT nazista vezi hot jud sibiu din 2007 va e frica?
Raspunde

Hop

Acum 9 luni

prea putin !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus