Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Focare de pestă porcină africană - identificate în comunele Vurpăr şi Dârlos

Focare de pestă porcină africană - identificate în comunele Vurpăr şi Dârlos

Două focare de pestă porcină africană au fost identificate marţi în judeţul Sibiu, în comunele Vurpăr şi Dârlos, anunţă Prefectura.

''Un focar se află într-o exploataţie din comuna Vurpăr (în urma morţii unui porc), iar al doilea focar se află în comuna Dârlos (în urma morţii a 18 porci)'', precizează sursa citată.

Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu, în cadrul căreia s-a prezentat planul de măsuri pentru fiecare focar în parte.

În urma confirmării focarului din localitatea Vurpăr, în exploataţie mai trăia un porc, acesta fiind ucis. În cauză s-a întocmit dosarul de despăgubire.

Pentru focarul identificat în localitatea Dârlos, în exploataţie mai trăiau 74 de porci, aceştia fiind ucişi. Animalele ucise, pentru prevenirea/lichidarea rapidă a focarului de boală, au fost evaluate şi s-a întocmit dosarul de despăgubire, a mai arătat Prefectura.

(Agerpres)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1043

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus