Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Focare de pestă porcină africană - identificate în comunele Vurpăr şi Dârlos

Focare de pestă porcină africană - identificate în comunele Vurpăr şi Dârlos

Două focare de pestă porcină africană au fost identificate marţi în judeţul Sibiu, în comunele Vurpăr şi Dârlos, anunţă Prefectura.

''Un focar se află într-o exploataţie din comuna Vurpăr (în urma morţii unui porc), iar al doilea focar se află în comuna Dârlos (în urma morţii a 18 porci)'', precizează sursa citată.

Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu, în cadrul căreia s-a prezentat planul de măsuri pentru fiecare focar în parte.

În urma confirmării focarului din localitatea Vurpăr, în exploataţie mai trăia un porc, acesta fiind ucis. În cauză s-a întocmit dosarul de despăgubire.

Pentru focarul identificat în localitatea Dârlos, în exploataţie mai trăiau 74 de porci, aceştia fiind ucişi. Animalele ucise, pentru prevenirea/lichidarea rapidă a focarului de boală, au fost evaluate şi s-a întocmit dosarul de despăgubire, a mai arătat Prefectura.

(Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 951

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus