Joi,
23.09.2021
Innorat
Acum
10°C

Bode: Jandarmii detaşaţi la ordine publică vor reveni în unităţi şi poliţiştii locali, la primării

Bode: Jandarmii detaşaţi la ordine publică vor reveni în unităţi şi poliţiştii locali, la primării

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, că Guvernul va decide reîntoarcerea unor jandarmi de la paza unor obiective în sistemul lor de pregătire, precum şi trecerea poliţiei locale din nou la primării.

"Mâine va veni cu două propuneri în hotărârea CNSU. Această hotărâre va fi transpusă printr-o hotărâre de guvern, respectiv ordonanţă de urgenţă. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi pentru ordine publică, transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de către angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Ei trebuie să se întoarcă la sistemul de pregătire obligatoriu prin regulamentele lor interne şi mâine vom lua această decizie", a spus Lucian Bode la TVR1.

A doua reglementare se referă la revenirea poliţiştilor locali la primării.

"A doua reglementare, la solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, de exemplu, care a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc, şi nu numai, au solicitat ca poliţia locală să revină la primării. Sunt două reglementări ale Ministerului Afacerilor Interne", a mai spus Lucian Bode.

El a explicat că anul trecut, poliţia locală a fost preluată, în starea de urgenţă, în coordonarea poliţiei naţionale.

(Agerpres)

Vizualizari: 1452

Comentarii

1 comentarii

John doe

Acum 6 luni

Militia locala este cumva aia care da ture doar pe Balcescu, sa nu ajunga cumva prea departe de birou? Sunt de-a dreptul incantat ca pot contribui din salariul si impozitul meu la plata salariilor familiilor de functionari publici ascunsi prin birouri si pe care nu-i gasesti cand ai nevoie de ei. Daca ar fi toti functionarii publici ca voi... dar stai, chiar sunt toti ca voi :))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus