Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Sancțiuni la Spitalul din Arad după ce rudele unor pacienți Covid au acuzat, printre altele, sedarea care a dus la moartea pacienților

Sancțiuni la Spitalul din Arad după ce rudele unor pacienți Covid au acuzat, printre altele, sedarea care a dus la moartea pacienților

Medicul șef al secției ATI a Spitalului Județean Arad a fost retrogradat din funcție, un asistent medical a fost sancționat cu 10% pe o perioadă de două luni din salariul de bază, iar alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijirea unei paciente pe tot parcursul internării au fost sancționate cu 5% din salariul pe o perioadă de o lună. Acestea sunt sancțiunile date de către managerul spitalului, Floriana Ionescu, după mai multe reclamații privind felul în care au fost îngrijiți aici pacienții, scrie Digi24.ro.

Au existat șapte reclamații din partea familiilor celor decedați de COVID-19 la Spitalul Județean Arad. Una dintre reclamante susține că mama ei a venit pe picioare la spital pentru o evaluare post-COVID, dar a murit la trei zile după internare, din cauza tratamentului primit. Conducerea spitalului a anunțat mai multe sancțiuni în acest caz, anunță Digi24.ro. Florina Ionescu, manager al Spitalului Județean Arad a vorbit despre sancțiunile date în urma unei anchete interne: "Medicul șef al secției a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat necorespunzător în avans și nu zilnic planul de îngrijire a pacientei a fost sancționat cu 10% pe o perioadă de două luni din salariul de bază și alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijirea pacientei pe tot parcursul internării au fost sancționate cu 5% din salariul de bază pentru o perioadă de o lună".

Spitalul îi poate sancționa pe medici doar pe linia administrativă. Fiica pacientei decedate vrea însă să meargă mai departe. "Faptul că au fost sancționați este un început de dovadă că ceea ce am afirmat și că ceea ce am susținut de la început că s-au încălcat protocoale acum s-a adeverit. Eu în continuare doresc să folosesc și latura penală. Cei vinovați de uciderea mamei mele să plătească, că aici nu vorbim de sancțiuni pe codul muncii, ci de ucidere din culpă", spune Oana Lăzărescu, fiica unei paciente decedate.

Spitalul Județean Arad a depus plângere penală în cazul unei alte paciente decedate de COVID, după ce nepoata acesteia a afirmat că a dat mită că să găsească un loc la ATI. "Nu excludem varianta că unul dintre angajații noștri să fi urmărit cu atenție procedurile de transfer din ziua respectivă să fi profitat și să fi solicitat aparținătorilor bani pentru a facilita transferul", a explicat Florina Ionescu, managerul Spitalului Județean Arad.

Fiica unei alte paciente spune că mama ei a primit sedative mult prea puternice care i-au provocat moartea. Situația se aseamănă cu aceea de la Spitalul Județean Sibiu, prezentată de Turnul Sfatului. "M-am cutremurat și mi-am imaginat-o pe mama cum a stat acolo și ce s-a întâmplat cu ea. După ce am văzut parcă am văzut-o pe ea efectiv … exact substanțele și tratamentul care se dau acolo le-a primit și mama. Crunt", a povestit pentru Digi24 Adriana Beldiman, fiica unei paciente decedate.

Acuzațiile de malpraxis urmează să fie analizate de Colegiul Medicilor. DSP Arad desfășoară propria anchetă referitoare la aceste cazuri.

Sursa foto: Digi24.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2816

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dan

Acum 3 ani

Protocoalele astea s-au aplicat in toata tara si nu numai. S-au apicat la spitalele covid din toata lumea pentru ca sunt protocoalele OMS. Implementate in fiecare tara de corifeii pandemiei (la noi Nelu Tatar, Arafat, Streinu Cercel, Voiculescu etc.) In SUA doctori care nu au aplicat aceste protocoale au fost concediati de directorii spitalelor. Problema este uriasa si este la nivel mondial. Toata povestea asta cu restrictiile se bazeaza pe numarul de morti de covid (raportati fals, dupa cum vedeti) si pe testele PCR care dau un numar ingrozitor de mare de rezultate FALS pozitive. Sper ca aceste dezvaluiri sa duca la adevarata cauza a lor, la eliminarea protocoalelor ucigase si la pedepsirea SEFILOR care au implementat aceste protocoale in Romania. Domnilor ziaristi, faceti treba pana la capat. Investigati marturiile doctorilor cu privire la testele PCR. Lumea trebuie sa stie pe ce mare minciuna este bazata aceasta dictatura medicala.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aradu măsii

Acum 3 ani

Da, hai să convingem pe toată lumea că oricine a avut o rudă moartă în spital a fost caz de malpraxis. Hai să ne scoatem din condei. Doar se știe dinainte că vinovați sunt medicii.
Raspunde

Adriana

Acum 3 ani

Acolo, cei responsabili iau atitudine, nu mușamalizeaza situația și nu acuză familia ca fiind vinovată că a cerut să se facă dreptate. Cred că familiile celor decedați la Spitalul din Sibiu trebuie să lupte, să nu renunțe. Doamne ajută!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus