Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Maniacs Demo 2021. Turnirul roboților - organizat de Colegiul Brukenthal și Marquardt

Maniacs Demo 2021. Turnirul roboților - organizat de Colegiul Brukenthal și Marquardt

Primul turnir robotic online pe timp de pandemie va fi organizat în Sibiu de echipa de robotică Gear Maniacs a Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”, cu sprijinul companiei Marquardt. Evenimentul Maniacs Demo, un turnir de jocuri demonstrative de robotică remote, va aduna mai multe echipe din țară în cadrul Competiției First Tech Challenge România. Maniacs Demo are loc în 13-14 martie 2021 și constă în organizarea a 6 meciuri pentru fiecare echipă participantă.

Fiecare meci este format din două etape. Prima este etapa autonomă (30 secunde), fără interacțiune umană, în care robotul acționează independent, pe baza programării anterioare. A doua etapă (2 minute) este controlată de driveri, care preiau controlul robotului și joacă, demonstrându-și îndemânarea în a conduce robotul. Scopul jocului este ca robotul să adune un număr de cercuri din plastic împrăștiate pe teren.

Toate aspectele competiției demo remote au loc online: comunicarea se va face pe platforma Discord, prin canale dedicate. Participanții vor intra pe serverul organizatorilor, unde vor găsi informații legate de demo și sarcinile de îndeplinit. Echipele vor fi supuse unei etape de verificare tehnică a robotului și a elementelor de joc: dimensiunea și greutatea robotului și dimensiunile elementelor de joc (dacă sunt confecționate de echipă). Pe serverul de Discord vor fi câteva canale de voce dedicate verificărilor.

Echipele înscrise joacă 6 meciuri, din care unul este asistat, adică unul din membrii echipei organizatoare va fi prezent pe toată durata meciului pentru a răspunde la întrebări și a ajută echipa. Aceste meciuri au loc pe același canal pe care au loc și verificările tehnice.

Fiecare meci jucat va fi filmat și încărcat pe YouTube, apoi linkurile YouTube ale meciurilor vor fi încărcate într-un formular aflat pe Discord, în canalul #announcements. Echipele trebuie să înregistreze scorul și să îl încarce în sistemul de scoring internațional FTC Scoring System. Organizatorii verifică scorurile și, dacă apar greșeli, le remediază. Videoclipurile meciurilor trebuie să prezinte în principal imagine, pentru a vedea evoluția robotului pe parcursul întregului joc, sunetul fiind opțional.

Pe data de 14 martie 2021 organizatorii vor verifica meciurile și vor publica o listă cu echipele și punctajele lor. De asemenea, se va organiza un live pe youtube cu Bogdan Barna și Radu Popa, elevi din clasa a XI-a din echipa de robotică a colegiului, care vor comenta câteva dintre meciurile jucate.

Echipa de robotică Gear Maniacs a mulțumit companiei Marquardt Sibiu pentru sprijinul oferit, al doilea an la rând, în organizarea evenimentului Manics Demo, a precizat Bogdan Barna, care a explicat: „Marquardt Sibiu este din nou alături de noi în organizarea acestei competiții. Este un ajutor important în achiziționarea materialelor necesare pentru construcția robotului, așa că le mulțumim foarte mult partenerilor noștri de la Marquardt”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus