Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
24°C

Sibiul va avea cimitir pentru animalele de companie. Animal Life: „era nevoie de un astfel de loc”

Sibiul va avea cimitir pentru animalele de companie. Animal Life: „era nevoie de un astfel de loc”

Un cimitir pentru animalele de companie ar urma să fie amenajat în zona Dealul Gușteriței, conform unui proiect de hotărâre inițiat în Consiliul Local Sibiu, care va fi adoptat luna aceasta.

Organizarea unui astfel de cimitir va asigura gestionarea în condiții civilizate și sigure din punct de vedere sanitar a situațiilor și oferă proprietarilor de animale o variantă civilizată de a-și înmormânta companionul, arată inițiatorii proiectului, grupurile PNL și FDGR din Consiliul Local.

Primăria Sibiu urmează, ca urmare a discuțiilor purtate cu inițiatorii proiectului și Asociația Animal Life, să contureze detaliile referitoare la cimitirul de animale și să le comunice public.

„Noi ne bucurăm. Nevoia de cimitir de animale există, noi primeam multe solicitări de la proprietarii animalelor de companie, să îi dirijăm spre un astfel de loc sau spre un incinerator și este nevoie în continuare de ambele. Mă bucur că se fac demersurile pentru cimitir, sunt binevenite. Dacă vrem să fim o societate civilizată, acesta e un pas necesar”, spune Andreea Roseti, președintele Animal Life.

Despre locația în care ar urma să fie amenajat cimitirul, Andreea spune că este frumos și minim invaziv. „Zona pe care o vizează primăria ar fi unde e și adăpostul și e un loc frumos pentru așa ceva, minim invaziv, nu o să afecteze mediul, pădurea. Suntem pe drumul cel bun. Ne-ar fi plăcut să fie ceva ce puteam face noi, dar mă bucur că o poate face primăria. Sunt convinsă că vom găsi împreună cea mai bună soluție”, arată aceasta.

Foto: arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Parinte

Acum 1 an

Frumos!!!! Ca si ingerasul ales ptr poza!!!!
Raspunde

Kyx

Acum 1 an

Domnu SiBibu are grave probleme la mansarda, ca de altfel si conducerea judetului. Cum draq sa faci cimitir de animale, cand copii nostrii sunt obligati sa studieze in module scolare "containere", din lipsa de spatiu in scoala.(ex. scoala 16). De constructii crese, gradinite, scoli publice, nimic, nimic, nimic, doar proiecte pe hartie. Bine ca autorizatii de constructii pt cartiere intregi se dau la toti narcomanii fara sa va pese de supraaglomerarea infrastructurii. Care va mai voteaza sa i se usuce .... pasta-n pix!!!
Raspunde

Marioara

Acum 1 an

Frumos animal! Pisica e cel mai frumos si mai elegant patruped!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus