Sâmbătă,
24.07.2021
Parțial Noros
Acum
26°C

Cel mai mare număr de internați în ATI de la începutul pandemiei, la Sibiu

Cel mai mare număr de internați în ATI de la începutul pandemiei, la Sibiu

35 de adulți sunt internați în cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă, la momentul actual, în județul nostru, conform informațiilor transmise de Prefectura Sibiu, fiind cel mai mare număr de internați pe ATI de la începutul pandemiei. În total, în această dimineață erau spitalizate 255 de persoane. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus 105 persoane, patru pacienți au decedat, iar 45 de sibieni au fost declarați vindecați. În aceeași perioadă de timp au fost efectuate 555 de teste.

Trebuie menționat faptul că la momentul actual, în total, sunt disponibile în județul nostru 48 de locuri la ATI, respectiv: 28 la Spitalul Județean și alte două pe secția de obstetrică-ginecologie, șase la Spitalul de Pediatrie, 10 la Spitalul Militar și două la Spitalul din Mediaș. În primul val al pandemiei erau disponibile doar 34 de paturi la terapie intensivă.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 21175 de persoane, au fost vindecate 15299 de persoane, iar 766 persoane au decedat. 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are în monitorizare 751 persoane aflate în carantină la domiciliu și 843 persoane în izolare la domiciliu. Centrul oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103 – în ultimele 24 de ore au fost preluate 37 de apeluri. 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au răspuns unui număr de 47 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 121 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Xxx

Acum 4 luni

Offff...iar trebuie să organizeze licitație sa mai cumpere citiva baloți de sfoară să aibă cu ce i lega de pat!!!
Raspunde

Dani ocna

Acum 4 luni

legati bolnavii de pat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus