Marţi,
28.09.2021
Innorat
Acum
14°C

Aeroportul Sibiu: aproape opt milioane de euro pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor

Aeroportul Sibiu: aproape opt milioane de euro pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor

Conducerea Aeroportului Internațional Sibiu anunță semnarea unui contract de finanțare din fonduri nerambursabile europene pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor.

37,4 milioane de lei este valoarea totală a proiectului inițiat de Aeroportul Internațional Sibiu și care urmează a fi implementat până cel mai târziu la finele anului viitor. Din cele 37,4 milioane de lei, 31,5 provin din fonduri europene nerambursabile. Contractul pentru aceste fonduri nerambursabile a fost semnat în cursul zilei de 16 martie, „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice” fiind denumirea proiectului în discuție. ”În perioada imediat următoare, respectiv până la sfârșitul lunii martie 2021, se vor semna contractele comerciale cu furnizorii de echipamente, procedurile de atribuire fiind încheiate în cursul anului 2020”, informează reprezentanții Aeroportului într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Printre echipamentele pentru care Aeroportul a lansat în cursul anului trecut proceduri de achiziție se numără o autospecială pentru pompieri (cu o valoare estimată la peste cinci milioane de lei, fără TVA), dar și echipamente și sisteme de control securitate pentru asigurarea securității pasagerilor și bagajelor (cu o valoare estimată la 18 milioane de lei, fără TVA).

„Este un prim pas, extrem de important, din procesul de modernizare prin care Aeroportul Internațional Sibiu urmează să treacă în următorii ani prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare și dotarea cu echipamente de ultimă generație reprezintă unul din principalele obiective ale regiei, fiind unul din mecanismele prin care vom reuși, odată ce efectele pandemiei de Covid asupra sectorului nostru de activitate se vor diminua, să oferim pasagerilor noștri condiții de călătorie sigure și o experiență cât mai plăcută”, spune Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, conform unui comunicat remis redacției.

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu (instituție în subordinea căreia funcționează Aeroportul sibian) spune că urmează și alte proiecte. ”În lucru sunt și alte documentații prin care se intenționează atragerea de fonduri nerambursabile înspre aeroport. Ne dorim să exploatăm la maxim orice oportunitate care aduce un plus de valoare aeroportului sibian”, a declarat Daniela Cîmpean, potrivit aceluiași comunicat.

 

Obiectivul de investiții „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice” este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, investițiile propuse în cadrul proiectului răspunzând acțiunii eligibile din cadrul POIM 2014-2020, Axa prioritară 2, Prioritatea de investiții 7c, Obiectiv Specific 2.3. – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, respectiv: „B. Proiecte noi de investiții în infrastructura aeroportuară care vizează activități de natură non-economică din domeniul siguranței și securității –  Investiții care vizează siguranța și securitatea pentru infrastructura de transport aerian în corelare cu tipurile de activități cu caracter non-economic prezentate în Anexa 10” a Ghidului Solicitantului.

Vizualizari: 1230

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

ApoliticW

Acum 6 luni

Hmmm! Oare e ok sa cheltui 4 mil de euro pe Aeroportul Sibiu in conditiile in care Spitalul Judetean are problemele pe care le are? Stiu ... sunt surse de finantare diferite, probleme diferite , proceduri de birocratice s.a.m.d. Mi se pare insa, ca suna un pic fals la o saptamana dupa scandalul de la spital sa investesteti 4 mil de euro in Aeroport.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus