Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

GALERIE FOTO – Mașinile Transelectrica, societate cu capital majoritar de stat, folosite la transport de mobilă în Sibiu, în interes privat

GALERIE FOTO – Mașinile Transelectrica, societate cu capital majoritar de stat, folosite la transport de mobilă în Sibiu, în interes privat

Două mașini aflate în proprietatea Transelectrica, societate cu capital majoritar de stat, au fost folosite zilele trecute la transportarea de mobilă, în interes personal. Una din cele două mașini în cauză aparține Unității Teritoriale de Transport Sibiu, condusă de fostul viceprimar al Sibiului, Tiberiu Drăgan.

Evenimentul a avut loc în data de 4 martie, o mașină cu numărul de înmatriculare SB 20 STS, aparținând Unității Teritoriale de Transport Sibiu, și una cu numărul de înmatriculare B 193 TEL, aparținând Unității Teritoriale de Transport Bacău, ambele în subordinea Transelectrica, fiind fotografiate cum încarcă mobilă de pe strada Aurel Decei din Sibiu, pentru o persoană privată.

Sursele Turnul Sfatului spun că beneficiarul transportului de mobilă ar fi o rudă a directorului UTT Bacău, care în loc să apeleze la o firmă specializată în transportul de mobilă a beneficiat de o mașină a Transelectrica trimisă de la Bacău la Sibiu. Mai mult decât atât, întregul proces s-a desfășurat la mijloc de săptămână, în timpul programului de lucru, cei doi șoferi care au ajutat la încărcat fiind angajați ai societății Transelectrica.

Imobilul din care a fost ridicate obiecte de mobilier, precum și alte obiecte personale, este căminul Academica al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Reprezentanții universității sibiene au declarat pentru reporterul Turnul Sfatului că nu pot oferi informații personale referitoare la cine este cazat în căminul respectiv, însă, conform procedurilor, în cele 25 de garsoniere și 5 apartamente sunt cazați profesori, doctoranzi, rezidenți și studenți.

Transelectrica este o societate listată de bursă, cu acționariat majoritar statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, care deține peste 58% din acțiuni. Societatea este împărțită administrativ în opt Unități Teritoriale de Transport, cea cu sediul în Sibiu acoperind șase județe și fiind condusă de Tiberiu Drăgan, fostul viceprimar al Sibiului. În vara anului 2019 acesta era numit viceprimar, după ce deținuse anterior calitatea de consilier local din partea PNL. Un an mai târziu, în iunie 2020, el și-a dat demisia din primărie pentru a fi numit în funcția de manager al Transelectrica Sibiu.

Contactat telefonic de reporterul Turnul Sfatului, Tiberiu Drăgan a confirmat faptul că microbuzul albastru este al societății pe care o conduce, urmând să ofere mai multe detalii pe acest subiect după ce se interesează. Ulterior, Tiberiu Drăgan ne-a transmis că vom primi toate detaliile necesare în scris, prin departamentul de comunicare. A trecut mai bine de o săptămână de atunci, fără niciun răspuns.

Reporterul Turnul Sfatului a solicitat, în baza Legii nr. 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, un punct de vedere cu privire la folosirea mașinilor Transelectrica în interes privat atât conducerii UTT Bacău, cât și departamentului de relații publice și mass-media de la București. Purtătorul de cuvânt, Oana Miriță, a confirmat primirea solicitărilor și a menționat că va transmite un punct de vedere după ce documentele urmează procedurile interne stabilite. Au trecut nouă zile de la transmiterea solicitării.

Nu în ultimul rând, reporterul Turnul Sfatului i-a solicitat un punct de vedere pe acest subiect și lui Cătălin Nițu, președinte al directoratului Transelectrica, fără răspuns.

Transelectrica are postat pe site-ul propriu inclusiv un Cod de etică destinat tuturor angajaților, capitolul 6 numindu-se ”Combaterea corupției”. Acesta prevede, în cele fix trei rânduri și jumătate: ”Atribuțiile funcției deținute de către un angajat CNTEE Transelectrica SA nu vor fi folosite în alte scopuri decât cele care privesc îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”. De asemenea, Codul de etică mai cuprinde, la capitolul 7, faptul că ”personalul trebuie să evite orice situaţie care implică sau poate genera conflicte între propriile interese şi interesele CNTEE Transelectrica SA”.

Vizualizari: 8771

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Vivi Dragan

Acum 8 luni

Daca asteptati raspuns de la fostul viceprimar ati putea inbatranii pina il primiti. Si la primarie a fost un trecator care astepta o functie mai mare de la PNL.
Raspunde

Viorel

Acum 8 luni

Fica sefului de la curtea de conturi e directoare la transelectrica, deci controalele sunt bine facute! Un mare grup infractional.
Raspunde

Marius

Acum 8 luni

campioni la achizitii directe ilegale si neverificate

Raspunde

Mimoze

Acum 8 luni

Dar despre mimozele bagate de PSD pe usa din dos in Transelectrica ati uitat?? ...sunt cateva exemplare de genul celei de la Apele Romane :))))
Raspunde

Un sibian

Acum 8 luni

"d-nul Dragan" era un mare IGNORANT si INCOMPETENT si cand era viceprimar...nu vad de ce s-ar fi schimbat!!!
Raspunde

John doe

Acum 8 luni

penele = pesede = aceeasi ciuma, doar culoarea este diferita.
Raspunde

Soma

Acum 8 luni

Raluca Turcan a înghețat anul universitar.Este mai soft cu mașinile Transelectrica decât cu cele de la Soma. Chiar dacă amândouă sunt gratis sărăcuța.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus