Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Primăria Sibiu: Zona pietonală din Piața Mică se extinde din nou

Primăria Sibiu: Zona pietonală din Piața Mică se extinde din nou

„Propun Consiliului Local extinderea pietonalului din Piața Mică, pe partea dinspre sediul Muzeul Franz Binder. Aceasta este cea de-a treia etapă de extindere a zonei pietonale din această piață centrală, după ce în mai și iunie 2020 am eliberat de mașini o bună parte din Piață. Astfel, dăm prioritate circulației pietonale într-o zonă foarte frumoasă și valoroasă a centrului istoric. Pe de altă parte terasele nu vor mai fi sufocate de mașinile parcate, iar clienții acestora vor avea liniște și se vor putea bucura de peisaj”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Dacă proiectul propus de primarul Astrid Fodor este aprobat de Consiliul Local, modificările necesare vor fi realizate în termen de câteva zile, în funcție de condițiile meteo. Stâlpii ficși de beton vor fi mutați spre axul pieței pentru a proteja noua zonă pietonală, iar numărătoarea barierei de sub Podul Minciunilor va fi modificată în consecință.

Ca urmare a acestei acțiuni se vor desființa încă 21 de locuri de parcare de pe această latură. Astfel, în Piața Mică vor mai rămâne doar 28 de locuri de parcare, din care 8 sunt rezervate în anumite zile și intervale orare pentru participanții la cununiile civile. Deținătorii de abonamente de rezident cu domiciliul în Piața Mică vor putea parca autovehiculele și pe str. 9 Mai, str. Ocnei și str. Faurului pe durata valabilității abonamentelor care au fost emise până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, iar ulterior rezidenții vor putea opta în continuare pentru un astfel de abonament.

Acest proiect se înscrie în Strategia municipiului Sibiu de a reduce gradul de poluare a aerului generat de utilizarea autovehiculelor. În același scop, Primăria Sibiu și serviciile publice din subordinea Consiliului Local s-au alăturat programului Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Apelor și Pădurilor prin care, angajații instituțiilor publice sunt invitați să lase mașina acasă vinerea și să ajungă la serviciu pe jos, cu autobuzul sau cu bicicleta. Din totalul de 616 de angajați prezenți la birou vineri, 19 martie, 263 de persoane s-au alăturat acestei campanii și au ajuns la birou pe jos sau cu autobuzul, ceea ce înseamnă 42% din angajați.

 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3260

Comentarii

10 comentarii

Marcian Radu

Acum 2 ani

Bravooo!! Noroc ca ati gatat parcarea subterana si lumea poate parca acum acolo. Stai... care parcare... ?!?!
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

E clar vor ramane locurile de parcare doar pentru sefimea din primarie.
Raspunde

Der Konig

Acum 2 ani

Bună inițiativă, nimic de spus! Și singura din mandatele doamnei. Vedeți, poate iar luați măsura ridicării mașinilor parcate legal, cu taxa plătită, din zona teatrului Gong, ca să aibă unde parca cei din consiliul local la ședințe. Așa, cu atitudine de boier fanariot căruia îi curge din gură grăsimea de la mici.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Ati scos masinile din Piata Mica si strada Selarilor a devenit de necirculat datorita masinilor care parcheaza pina in zidul istoric. Ar fi bine ca conducerea primariei sa mai iasa din birouri si sa mearga pe aceasta strada care e la 200 de metri de birourile lor.
Raspunde

Neluțu O

Acum 2 ani

Propietarii de case în centrul civic care nu au loc în curte ce fac? Lăsăm mașinile la gară? Nu mă plîng de condiția mea fizică ,la 60 ani,dar parcă e cam departe. Pentru unii este vinerea verde, pentru mine este neagră! De cînd vă pasă de cei din gastronomie așa de mult, că eu , unul , nu am simțit nimic?
Raspunde

Eugen

Acum 2 ani

De ce nu eliberati de masini toata piata?
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Cum se reduce gradul de poluare in Sibiu: scapi de 21 locuri de parcare astfel incat 21 de autoturisme sa se afle mai mult timp in mers cautand un loc de parcare, astfel poluand de fapt mai mult. Cum dai prioritate circulatiei pietonale: scapi de 21 locuri de parcare si ocupi spatiul cu terase. Cum pui in valoare o zona foarte frumoasa si valoroasa a centrului istoric: dai aprobari pentru constructii temporare, acele terase care umbresc fatadele cladirilor istorice. Rezidentii.. sa se duca pe 9 Mai, Ocnei, Faurului.
Raspunde

Gastrida F.

Acum 2 ani

Face Primaria ce face si orice ar face tot la indeplinirea poruncilor patronilor de hoteluri si crisme revine! Ne-am saturat de capitala gatrocultural-teatrala! La munca, nu la sunca! Mai lasati cascavalurile de la tirguri cu gherete si festivaluri! Ginditi-va mai intii la cetatenii orasului, nu la turisti! Nu va mai vede nimeni din Sibiu? Unde e poetul-agitator si demonstrantii profesionisti, abonati la cascavalurile Primariei?

Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

O veste foarte, foarte buna!!! Nu ar fi trebuit permis accesul mașinilor niciodată în Piata Mica, cu atât mai putin parcarea acestora! Bine ca macar acum revine, incet-incet, Piața Mica, la locul fermecător care a fost odată!

Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

O veste foarte, foarte buna!!! Nu ar fi trebuit permis accesul mașinilor niciodată în Piata Mica, cu atât mai putin parcarea acestora! Bine ca macar acum revine, incet-incet, Piața Mica, la locul fermecător care a fost odată!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus