Luni,
18.10.2021
Parțial Noros
Acum
8°C

Bărbat revenit din străinătate, amendat cu 1.000 de lei pentru nerespectarea carantinei

Bărbat revenit din străinătate, amendat cu 1.000 de lei pentru nerespectarea carantinei

65 de amenzi în valoare de peste 2.700 de lei au aplicat polițiștii sibieni în ultimele 24 de ore, anunță reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu. Cele mai multe dintre ele au fost pentru nepurtarea măștii de protecție. De asemenea, un bărbat din Coveș, revenit din străinătate, a fost amendat cu 1.000 de lei pentru nerespectarea carantinei. Controale au efectuat și polițiștii locali, jandarmii, dar și personalul Aeroportului din Sibiu.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 122 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.618 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 64 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 337 de mijloace de transport, din care 25 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.750 de lei, dintre care:

-                     1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Coveș, revenit din străinătate;

-                     60 de sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

-                     4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.750 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali au verificat 322 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 19 martie, jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 10 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 11 persoane și 2 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

De asemenea, reamintesc faptul că pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus