Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

FOTO-Primăria Șura Mare vrea să taie 14 plopi vechi și cere părerea oamenilor

FOTO-Primăria Șura Mare vrea să taie 14 plopi vechi și cere părerea oamenilor

Primăria comunei Șura Mare anunță cetățenii interesați că vrea să taie plopii vechi care mărginesc drumul spre Hamba din cauza stării avansate de degradare a acestora.

În urma acțiunilor de curățenie și toaletare din această primăvară, angajații primăriei au ajuns la concluzia că acești plopi sunt uscați, în mare parte, și există riscul de a avaria o mașină sau de a răni un trecător.

”Copacii respectivi sunt foarte uscați, au foarte multe crengi în partea superioară care pot să cadă. Starea lor generală este una avansată de degradare și prezintă un risc de intensitate maximă asupra circulației în zona respectivă. Ulterior, dacă apare un incident din această cauză, primăria va fi sancționată din mai multe puncte de vedere, de la repararea mașinii la luarea pe cale de consecință a măsurilor care nu s-au luat înainte. Noi am desfășurat o activitate de toaletare a pomilor din zonă și am ajuns la acei 14 plopi care sunt într-o stare deplorabilă”, a explicat, pentru Turnul Sfatului, primarul Ionuț Maier.

Cât privește dezbaterea publică, primarul spune că reprezintă mai mult o informare a cetățenilor, astfel încât totul să fie transparent, să nu creadă cetățenii că s-au tăiat copacii peste noapte din interese ascunse.

”Am suspus unei dezbateri publice această problemă pentru că nu vreau să fim acuzați pe urmă că nu ne facem treaba sau că ne-am apucat să tăiem pomii că așa ni s-a părut nouă. Eu vreau să fiu transparent și să-i fac pe oameni să înțeleagă că este spre binele public și criteriile au fost clare, nu avem alte interese proprii”, a mai spus Ionuț Maier.

Nu în ultimul rând, primarul din Șura Mare dă asigurări că în zona unde vor fi tăiați plopii urmează a fi plantați alți copaci, în număr mult mai mare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1546

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Sorin

Acum 3 ani

daca s vechi plopii de ce nu i renovati?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus