Luni,
20.09.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Păltiniș și Bâlea Lac intră în ”scenariul roșu”. Pensiunile și hotelurile pot servi în interior doar clienții care sunt cazați

Păltiniș și Bâlea Lac intră în ”scenariul roșu”. Pensiunile și hotelurile pot servi în interior doar clienții care sunt cazați

Activitățile din stațiunile Păltiniș și Bâlea Lac se vor desfășura în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 24/12.03.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, similare cu cele din localitățile în care rata incidenței depășește 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. ”Pentru staţiunile Bâlea Lac şi Păltiniş se pun în aplicare prevederile Hotărârii Guvernului nr.293/2021, prin raportarea la rata de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la 1000 de locuitori, la nivelul judeţului Sibiu”, se arată în Hotărârea nr. 24, astfel că dacă județul a ajuns astăzi la o rată a incidenței de 3,04, cele două localități intră în ”scenariul roșu”. Măsura ia în 48 de ore de la trecerea pragului de 3 la mia de locuitori.

Astfel, conform, art. 1 al acestei Hotărâri, pentru o perioada de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă. În conformitate cu prevederile art.6, alin. (6) din Anexa 3 la H.G. 293/2021 prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi.

Vizualizari: 4817

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus