Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

11 sibieni, vaccinați cu prima doză, au fost internați la TBC Sibiu cu Covid, de la începutul campaniei de imunizare

11 sibieni, vaccinați cu prima doză, au fost internați la TBC Sibiu cu Covid, de la începutul campaniei de imunizare

Un număr de 11 pacienţi cu COVID-19, care fuseseră vaccinaţi cu prima doză, au fost internaţi, de la începutul campaniei de imunizare şi până în prezent, în Spitalul de Pneumoftiziologie, a precizat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Odeta Veştemean.

"De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu - secţia COVID-19 au fost internaţi 11 pacienţi care fuseseră vaccinaţi doar cu prima doză. Dintre aceştia, cinci au fost vaccinaţi cu serul de imunizare de la Pfizer, patru cu AstraZeneca şi doi cu Moderna", a declarat Odeta Veştemean.

Potrivit sursei citate, doi dintre cei 11 pacienţi cu COVID-19, imunizaţi anterior, au fost transferaţi la ATI în alte spitale, pentru că starea lor de sănătate s-a agravat.

"Dintre cei 11 pacienţi internaţi, două persoane au fost transferate către ATI, din cauza agravării stării de sănătate. Ambele persoane sufereau şi de alte comorbidităţi - de natură cardio-vasculară şi hepatică. Este vorba despre o pacientă de sex feminin - o persoană în vârstă de 80 de ani, care fusese vaccinată în data de 19.01.2021 şi internată în data de 3.02.2021 (transferată în data de 7.02.2021) şi un bărbat în vârstă de 64 de ani, care fusese vaccinat în data de 1.03.2021 şi internat în 14.03.2021 (transferat în data de 15.03.2021)", a explicat Odeta Veştemean.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie a precizat că majoritatea pacienţilor cu COVID-19 internaţi în acest an nu au fost imunizaţi anterior.

"Menţionăm că, de la 1 ianuarie şi până în prezent, în secţia COVID-19 au fost internate în total 174 persoane (dintre care 11 vaccinate împotriva COVID-19)", a arătat Odeta Veştemean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7841

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus